Ikonikus és modern kedvencekkel éli meg a tavaszt az egyik leghíresebb hazai vendéglátóhely

Itthon egyedülállónak mondható, kizárólag eggs Benedict-variációkat tartalmazó étlapot, egész napos reggelit, élőzenét, nagykávéházi klasszikusokat, egyedi kávékat, koktélokat, látványdesszerteket, teraszt, feszengésmentes környezetet, impozáns kulisszákat, röviden igazi Grand Café-életérzést kínál tavasztól a napra pontosan két évvel ezelőtt újranyitott budapesti Centrál Kávéház, melynek kipróbáltuk az újdonságait (is). 

A vaskos múltú irodalmi kávéház a leghíresebb magyar vendéglátóhelyek egyike. Az elmúlt két évben az egyik leghangulatosabb belvárosi teraszt alakították ki, sok élő növénnyel, apró fényekkel, dekorációval. Kinyitották a hatalmas portálablakokat, ezzel megteremtették a „kint és bent is vagyok” együttes érzését, így ma a Centrál legalább annyira egy hatalmas belvárosi terasz, mint egy történelmi időutazás.

Maga a kávéház egyszerre tiszteleg a Centrál aranykora előtt, egybeolvasztja a korabeli szellemiséget a jelenkorra jellemző modernséggel és progresszivitással.

Az étlapon a párizsi és budapesti nagykávéházakra jellemző könnyed bisztró konyha mellett egyedi comfort food-stílusú ételekből lehet válogatni. Ebben szerepel a nagyon hangsúlyos reggeli- és brunch kínálat, különleges süteményekkel, Eggs Benedicttel, klasszikus és rendhagyó tojásételekkel, továbbá egy egész napos leves, főétel és snack ételkínálattal.

A Benedictre nagyon ráfordultak:

saját étlapot kapott az időtlen kedvenc, amiből hétféle variációt tettek rá, van köztük arabos-padlizsános, franciás ízvilággal vagy éppen steakcsíkokkal, esetleg shakshukával.

Az akár ebédre vagy vacsorára passzoló fogások közül olyan klasszikusból érdemes választani, mint a bruschetta, a burrata, a gomba Stroganoff háromféle gombából, a Burgundi marharagu vagy a club szendvics – utóbbi sztorija különösen érdekes, mert igyekeznek "megmenteni" a nem mindenhol szívélyesen üdvözölt klasszikus hírét, úgyhogy rendesen újragondolták csirkemellel, avokádóval, sült hagymával, parmezánnal.

Kávézház lévén a kávékínálat természetesen minden értelemben erős, a cold brew-k közül a garantált felfrissülésért egy jó Nitrót ajánlunk. Az elmúlt több mint 137 évben a Centrál híres volt a desszertjeiről, így ez az egyik fő rendezőelve az étlapnak. Nagyon látványos új köntöst aggattak a modern formában tálalt mákos gubára, amit óceánnyi flambírozott barackvelővel öntenek le – talán ez az édesség adja vissza leginkább az új a Centrált; elegáns, játékos, haladó és egyben kifinomult klasszikus.

(Fotók: Kiss Dorka)

 

étlap | central kávéház | újdonságok | reggeli | desszert

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom