Close
Tizenhat aranyérmet szereztünk a Challenge International du Vin borversenyen

Tizenhat aranyérmet szereztünk a Challenge International du Vin borversenyen

Bordeaux-ban 41. alkalommal is megrendezték a Challenge International du Vin borversenyt, amelyen a magyar borok igen nagy sikert arattak.

Az egyik legrangosabb nemzetközi borversenyre összesen 4376 bort neveztek mintegy harmincnyolc országból, a legtöbb minta Franciaországból érkezett.

Magyarországon negyvenkilenc pincészet százharmincnégy borát bírálták el,

így tőlünk az ötödik legnagyobb borminta érkezett a bordeaux-i versenyre.

A magyar borászok végül tizenhét arany-, tizenhat ezüst- és öt bronzéremmel zártak, a legtöbb aranyérmet (szám szerint hatot) a tokaji borok kapták. Ezentúl a badacsonyi és egri borvidékről három-három, a Balatonfüred-csopaki borvidékről kettő arany érkezett, továbbá a szekszárdi, mátrai és villányi borvidékről is volt aranyérmes bor.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MNGSZ)

bor | bordeaux | Challenge International du Vin | magyarország | verseny

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram