Ha már nem fog meg minket többé a világ, ide megyünk majd

Egy mitikus hely, ahol a zene, a hangok és a képek találkoznak. A francia gótika csúcsának tartott chartres-i katedrális szinte megőrizte eredeti állapotát. Történeteket rejt, és nem csak a százhetvenhat színes üvegablaka mögött, melyeken a képregényszerűen megjelentített bibliai elbeszélések mesélnek.

Az UNESCO Világörökségéhez tartozó lenyűgöző bazilika csak úgy árasztja magából a harmóniát és a nyugalmat. A legenda szerint a druidák úgy vélték, hogy itt spirituális energiák szabadulnak ki a föld alól. Nem csoda tehát, hogy a szerzetesek ide jártak meditálni – a katedrális padlóján ma is megtalálható az 1200-as évek elején megépített, elmélkedésre használt labirintus.

(Fotó: Unsplash)

velazquez | Chartres | video | katedrális

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom