Hamarosan ez a francia kastély lehet a világ legdrágább háza

Egy Párizs külvárosában található történelmi kastély a világ legdrágább házává válhat abban a pillanatban, ha a jelenleg meghirdetett árán, azaz 452 millió dollárért sikeresen értékesítik. A Château d’Armainvilliers néven ismert ingatlan korábban a Rothschild családhoz, Anglia illusztris banki dinasztiájához tartozott, de II. Hasszán marokkói király is a tulajdonosa volt.

A Rothschild család archívumának tájékoztatása szerint a rezidencia a 12. században épült, de a francia forradalom ideje alatt részben elpusztult. Később helyreállították, 1877-ben pedig Edmond de Rothschild vásárolta meg. Ezt követően hatalmas munkálatok indultak meg a területen, Félix Langlais és Emile Ulmann főépítészek dolgoztak a kastélyon.

A 20. század elejére a birtok 3961 hektárra nőtt. A Mansion Global szerint az ingatlanban jelenleg száz szoba található három emeleten, emellett három liftet, tizenhét tematikus lakosztályt és öt szalont foglal magába.

A komplexumhoz ötven ló befogadására alkalmas istálló, szépségszalon, hammam és személyzeti szállás is tartozik.

Úgy tudni, Edmond de Rotschild halála után az ingatlan generációról generációra szállt, végül az unoka úgy döntött: eladja a marokkói királynak. A pazar kastély értékesítése az 1980-as években történt meg, de sajtóértesülések szerint a közel-keleti tulajdonos sosem használta.

Mint ismert, jelenleg egy másik francia rezidencia, a Château Louis XIV a világ legdrágább háza, amit utoljára 2015-ban értékesítettek 250 millió dollárért, azaz kilencvenegy milliárd forintért.

(Forrás: Architectural Digiest, fotók: Whisper Auctions)

franciaország | Rothschild | kastály | párizs

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom