Ma már sok olyan oldallal találkozhatunk, ami listákat készít arról, hogy milyen éttermeket érdemes kipróbálnunk – az már izgalmasabb kérdés, melyik az, amiben megbízunk, és követjük az ajánlásait, akár belföldön, akár külföldön.
A La Liste-et 2015-ben alapította Philippe Faure, a Gault & Millau korábbi vezérigazgatója. Eredetileg a világ ezer legjobb éttermét listázta, ám a francia étteremajánló mára már húszezer éttermet ajánl a világ 195 országából. 2023-ban a La Liste cukrászdákkal és desszert-lelőhelyekkel is bővült, ezzel is elismerve, hogy a nemzetközi gasztroszcénában egyre fontosabb szerephez jutnak a csak kifejezetten édességeket kínáló helyek is.
Tavaly először úgy döntöttek, hogy egy rangos díjátadó eseményen több kategóriában díjazzák is a világ legtehetségesebb és kreatívabb cukrászséfjeit, és a helyeket, amiket megálmodtak.
Idén a Chez Dodo macaron manufaktúra egyike lett a világból annak az öt helynek, melyeket a La Liste Pastry Discovery Gem Award 2024 díjjal ismer el és kifejezetten felfedezésre ajánl.
A Chez Dodo idén tíz éve készít macaronokat és francia desszerteket válogatott Budapest belvárosában, a Bazilika szomszédságában. Néhány napja debütált a nyári desszertkollekciója.
A Chez Dodo desszertjei elérhetők Bécsben is, ahol pár hete a Freyja - the croissant story-ban nyitottak saját desszertpultot.
díj | macaron | elismerés | desszert | la liste
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!