Ma már sok olyan oldallal találkozhatunk, ami listákat készít arról, hogy milyen éttermeket érdemes kipróbálnunk – az már izgalmasabb kérdés, melyik az, amiben megbízunk, és követjük az ajánlásait, akár belföldön, akár külföldön.
A La Liste-et 2015-ben alapította Philippe Faure, a Gault & Millau korábbi vezérigazgatója. Eredetileg a világ ezer legjobb éttermét listázta, ám a francia étteremajánló mára már húszezer éttermet ajánl a világ 195 országából. 2023-ban a La Liste cukrászdákkal és desszert-lelőhelyekkel is bővült, ezzel is elismerve, hogy a nemzetközi gasztroszcénában egyre fontosabb szerephez jutnak a csak kifejezetten édességeket kínáló helyek is.
Tavaly először úgy döntöttek, hogy egy rangos díjátadó eseményen több kategóriában díjazzák is a világ legtehetségesebb és kreatívabb cukrászséfjeit, és a helyeket, amiket megálmodtak.
Idén a Chez Dodo macaron manufaktúra egyike lett a világból annak az öt helynek, melyeket a La Liste Pastry Discovery Gem Award 2024 díjjal ismer el és kifejezetten felfedezésre ajánl.
A Chez Dodo idén tíz éve készít macaronokat és francia desszerteket válogatott Budapest belvárosában, a Bazilika szomszédságában. Néhány napja debütált a nyári desszertkollekciója.
A Chez Dodo desszertjei elérhetők Bécsben is, ahol pár hete a Freyja - the croissant story-ban nyitottak saját desszertpultot.
desszert | budapest | rangos | chez dodo | macaron
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!