Közösen megálmodott, isteni desszertekkel feledteti a januári szürkeséget a Freyja és a Chez Dodo

Mennyivel könnyebb lesz így ez a hónap!

Dormán Peti, a Freyja megálmodója és a croissant-ok nagymestere és Dodo, azaz Szalai Dóri, a Chez Dodo alapítója legalább annyira rajonganak az isteni desszertekért, mint egymásért.

Idén sem telhetett el a téli szünet közös ötletelés nélkül, hogy a januári szürkeséget mennyei közös süteményekkel feledtessék kicsit velünk.

Ezúttal két, nagyon különböző sütemény született, mindkettőt utazásaik alatt szerzett élményeik inspirálták.

– Olaszország és Norvégia fontos úti célok voltak az elmúlt két évben és vicces, hogy sokszor a valami elképesztő helyi finomság marad meg leginkább mindkettőnkben – mesélte Dodo.

Dodo és Peti régóta szemezett már Nápoly ikonikus desszertjével, a sfogliatellával. Ezt értelmezték most újra, a kedvenc hozzávalóikkal játszva.

A leheletvékony leveles tészta pisztáciával készül, ami miatt nemcsak szuper ropogós, de istenien pisztáciás is. Belsejét egy fantasztikus meggyes ricottával töltötték meg, amihez még pluszban extra gyümölcsös meggy fluid gélt is csempésztek utólag. A tetejét egy könnyed, de istenien krémes vanília és pisztácia chantilly-vel és roppanós liofilizált meggy-, illetve pirított pisztácia darabokkal díszítették.

A skandináv mézes puszedli, a honningbombét még akkor lopta be magát Dodo és Peti szívébe, amikor egy télen hosszabb időt Norvégiában töltöttek. Azóta is sokat álmodoznak az ott megélt álmatag, lassú napokról és ebbe a didergős januárba elhozták eme kedvenc fűszeres süteményüket. A kívül roppanós, belül puha fűszeres-narancsos mézes tésztába ezúttal egy istenien krémes házi piemonti mogyorókrém, vanília crémeux és marmalade került. A felét istenien roppanós Valrhona étcsokoládéba mártották és ropogós pirított piemonti mogyoró darabkákkal díszítették.

A kollekció január 29-ig napi limitált darabszámban elérhető a Chez Dodo üzletében, a webshopon és a Wolton keresztül és a Freyjában is.

sütemény | olasz | sfogliatella | puszedli | új

FOLYTASD EZZEL

Ezen a budapesti helyen minden szempontból élmény steaket enni

Ennyit kellene várni az ébredés utáni első kávéval egy alvásszakértő szerint

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom