Közösen megálmodott, isteni desszertekkel feledteti a januári szürkeséget a Freyja és a Chez Dodo

Mennyivel könnyebb lesz így ez a hónap!

Dormán Peti, a Freyja megálmodója és a croissant-ok nagymestere és Dodo, azaz Szalai Dóri, a Chez Dodo alapítója legalább annyira rajonganak az isteni desszertekért, mint egymásért.

Idén sem telhetett el a téli szünet közös ötletelés nélkül, hogy a januári szürkeséget mennyei közös süteményekkel feledtessék kicsit velünk.

Ezúttal két, nagyon különböző sütemény született, mindkettőt utazásaik alatt szerzett élményeik inspirálták.

– Olaszország és Norvégia fontos úti célok voltak az elmúlt két évben és vicces, hogy sokszor a valami elképesztő helyi finomság marad meg leginkább mindkettőnkben – mesélte Dodo.

Dodo és Peti régóta szemezett már Nápoly ikonikus desszertjével, a sfogliatellával. Ezt értelmezték most újra, a kedvenc hozzávalóikkal játszva.

A leheletvékony leveles tészta pisztáciával készül, ami miatt nemcsak szuper ropogós, de istenien pisztáciás is. Belsejét egy fantasztikus meggyes ricottával töltötték meg, amihez még pluszban extra gyümölcsös meggy fluid gélt is csempésztek utólag. A tetejét egy könnyed, de istenien krémes vanília és pisztácia chantilly-vel és roppanós liofilizált meggy-, illetve pirított pisztácia darabokkal díszítették.

A skandináv mézes puszedli, a honningbombét még akkor lopta be magát Dodo és Peti szívébe, amikor egy télen hosszabb időt Norvégiában töltöttek. Azóta is sokat álmodoznak az ott megélt álmatag, lassú napokról és ebbe a didergős januárba elhozták eme kedvenc fűszeres süteményüket. A kívül roppanós, belül puha fűszeres-narancsos mézes tésztába ezúttal egy istenien krémes házi piemonti mogyorókrém, vanília crémeux és marmalade került. A felét istenien roppanós Valrhona étcsokoládéba mártották és ropogós pirított piemonti mogyoró darabkákkal díszítették.

A kollekció január 29-ig napi limitált darabszámban elérhető a Chez Dodo üzletében, a webshopon és a Wolton keresztül és a Freyjában is.

új | honningbombe | puszedli | limitált | sütemény

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom