Mennyivel könnyebb lesz így ez a hónap!
Dormán Peti, a Freyja megálmodója és a croissant-ok nagymestere és Dodo, azaz Szalai Dóri, a Chez Dodo alapítója legalább annyira rajonganak az isteni desszertekért, mint egymásért.
Idén sem telhetett el a téli szünet közös ötletelés nélkül, hogy a januári szürkeséget mennyei közös süteményekkel feledtessék kicsit velünk.
Ezúttal két, nagyon különböző sütemény született, mindkettőt utazásaik alatt szerzett élményeik inspirálták.
– Olaszország és Norvégia fontos úti célok voltak az elmúlt két évben és vicces, hogy sokszor a valami elképesztő helyi finomság marad meg leginkább mindkettőnkben – mesélte Dodo.
Dodo és Peti régóta szemezett már Nápoly ikonikus desszertjével, a sfogliatellával. Ezt értelmezték most újra, a kedvenc hozzávalóikkal játszva.
A leheletvékony leveles tészta pisztáciával készül, ami miatt nemcsak szuper ropogós, de istenien pisztáciás is. Belsejét egy fantasztikus meggyes ricottával töltötték meg, amihez még pluszban extra gyümölcsös meggy fluid gélt is csempésztek utólag. A tetejét egy könnyed, de istenien krémes vanília és pisztácia chantilly-vel és roppanós liofilizált meggy-, illetve pirított pisztácia darabokkal díszítették.
A skandináv mézes puszedli, a honningbombét még akkor lopta be magát Dodo és Peti szívébe, amikor egy télen hosszabb időt Norvégiában töltöttek. Azóta is sokat álmodoznak az ott megélt álmatag, lassú napokról és ebbe a didergős januárba elhozták eme kedvenc fűszeres süteményüket. A kívül roppanós, belül puha fűszeres-narancsos mézes tésztába ezúttal egy istenien krémes házi piemonti mogyorókrém, vanília crémeux és marmalade került. A felét istenien roppanós Valrhona étcsokoládéba mártották és ropogós pirított piemonti mogyoró darabkákkal díszítették.
A kollekció január 29-ig napi limitált darabszámban elérhető a Chez Dodo üzletében, a webshopon és a Wolton keresztül és a Freyjában is.
chez dodo | édesség | olasz | sütemény | honningbombe
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!