Ha téged is idegesítenek az eldobott csikkek, itt a Cigicsikkmentes október

#nemdobomel jeligéje indult el az októberi challenge, ami azért szerintünk jó érzéssel kiterjeszthető az év többi napjára is.

A JÖN Alapítvány által létrehozott cigicsikkmentes Magyarország program most egy októberi kihívást hirdet a csikkek elleni küzdelem jegyében. A környezetvédelmi szervezet kiemelt célja környezetünk hulladékmentesítése és tisztaságának megóvása, most külön fókuszba kerülnek a földön szertehagyott, galád csikkek.

Otthon is eldobod?

Cigicsikkek hevernek ugyanis a buszmegállókban, a vasúti peronokon, a természetben és szinte mindenhol. Amellett, hogy nem egy felemelő látvány, a csikkek környezetkárosító hatásairól sokan mit sem sejtenek: egy eldobott cigicsikk akár négyezerféle toxikus kémiai anyagot tartalmazhat.

A kihívással egybekötött egy hónapos esemény célja felhívni a figyelmet a cigicsikkek és egyéb, dohányzásból visszamaradt hulladékok környezetszennyező hatására, hiteles tájékoztatást nyújtani a dohányzó lakosságnak, valamint felhívni a figyelmüket a csikkek környezettudatos elhelyezésének módjaira.

Szóval részünkről támogatjuk a Cigicsikkmentes októbert (és eléggé alapnak kéne lennie): ha te is egyetértesz, oszd meg másokkal!

Ez is érdekelhet:

Kiderült, hová akarunk elutazni nagyon idén ősszel

És neked hová mutat a GPS az őszi szünetre? 

(Forrás: JÖN Alapítvány, MTI)

kihívás | dohányzás | jön alapítvány | cigicsikkmentes | nemdobomel

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom