Close
Ha téged is idegesítenek az eldobott csikkek, itt a Cigicsikkmentes október

Ha téged is idegesítenek az eldobott csikkek, itt a Cigicsikkmentes október

#nemdobomel jeligéje indult el az októberi challenge, ami azért szerintünk jó érzéssel kiterjeszthető az év többi napjára is.

A JÖN Alapítvány által létrehozott cigicsikkmentes Magyarország program most egy októberi kihívást hirdet a csikkek elleni küzdelem jegyében. A környezetvédelmi szervezet kiemelt célja környezetünk hulladékmentesítése és tisztaságának megóvása, most külön fókuszba kerülnek a földön szertehagyott, galád csikkek.

Otthon is eldobod?

Cigicsikkek hevernek ugyanis a buszmegállókban, a vasúti peronokon, a természetben és szinte mindenhol. Amellett, hogy nem egy felemelő látvány, a csikkek környezetkárosító hatásairól sokan mit sem sejtenek: egy eldobott cigicsikk akár négyezerféle toxikus kémiai anyagot tartalmazhat.

A kihívással egybekötött egy hónapos esemény célja felhívni a figyelmet a cigicsikkek és egyéb, dohányzásból visszamaradt hulladékok környezetszennyező hatására, hiteles tájékoztatást nyújtani a dohányzó lakosságnak, valamint felhívni a figyelmüket a csikkek környezettudatos elhelyezésének módjaira.

Szóval részünkről támogatjuk a Cigicsikkmentes októbert (és eléggé alapnak kéne lennie): ha te is egyetértesz, oszd meg másokkal!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: JÖN Alapítvány, MTI)

kihívás | környezetvédelem | cigicsikkmentes | október | jön alapítvány

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram