Close
Kiderült, hová akarunk elutazni nagyon idén ősszel

Kiderült, hová akarunk elutazni nagyon idén ősszel

És neked hová mutat a GPS az őszi szünetre? 

Zalakaros, Gyula és Eger lesznek a legnépszerűbb úti célok az őszi szünetben és az október 23-i hosszú hétvégén a Szallas.hu legfrissebb előfoglalási adatai alapján. A tavaszi teljes megtorpanást robbanásszerű foglalási kedv váltotta fel a nyári szezon előtt. A Szallas.hu adatai alapján bár júniusban még harmadával kevesebb foglalás volt, mint tavaly, de júliusban már öt százalékkal, augusztusban pedig tizenhárom százalékkal meghaladták a foglalások az előző évit.

A portál által közvetített bruttó foglalási érték majdnem tizenegy százalékkal nőtt idén nyáron 2019-hez viszonyítva, 68 047 forintra. Az árak változása lekövette a szezont: júniusban 7315 forint volt a fejenkénti és éjszakánkénti átlagár, júliusban 8000 forint, augusztusban 8290 forint. A Tisza-tónál tizenöt százalékkal, a Velencei-tónál tizenhárom százalékkal, a Balatonnál kilenc százalékkal drágult az egy főre vetített éjszakánkénti foglalási ár az előző évhez képest.

A közlemény idézi Kelemen Lilit, a Szallas.hu sajtószóvivőjét, aki elmondta: bár a szeptemberi időszak még kiemelkedő volt a belföldi foglalásoknál, októbertől decemberig 20-35 százalékos lehet a visszaesés az előző évhez képest. Az őszi szünet és az október 23-i hosszú hétvége foglalásai az eddigi adatok alapján tizenkét százalékkal maradnak alul 2019-hez képest. Ismertetése szerint van érdeklődés a szilveszteri és karácsonyi ajánlatokra, az ünnepi időszakban decemberben harmincadika lesz a legtelítettebb, ezt pedig a szenteste követi.

Az utolsó pillanatos foglalások, amelyek nyáron is gyakoriak voltak, az utolsó negyedév eredményeit is javíthatják még, de nehéz időszak előtt áll a hazai turizmus a sajtószóvivő szerint. Meglepőnek nevezte, hogy a lemondási arány július óta a tavalyi szint alatt van, szeptemberben pedig különösen alacsony volt. Az utolsó negyedév legnépszerűbb úti céljai között pedig ott van még Hajdúszoboszló, Hévíz, Bük, Siófok, Egerszalók, Visegrád és Lillafüred is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

utazás | gyula | ősz | hír | őszi szünet

FOLYTASD EZZEL

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Negyedmillió forinttal többe kerül egy nyaralás a magyarok egyik kedvenc célpontján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram