Szinte teljesen élvezhetetlen lett a világ legszebb faluja

Súlyos kritikákat kapott Olaszország egyik kedvenc úti célja.

Cinque Terrét nemrégiben a világ legszebb falujának választották. Nem meglepő, elég csak ránézni a tengerpartra néző szép és színes házaira.

A terület szépsége azonban a vesztét is jelentheti, mivel egyre többen panaszkodnak a falvakban tapasztalt túlzott tömegre. Az öt aprócska falut évente mintegy 2,5 millió turista keresi fel.

Valaki mindjárt azt írta a Redditen, hogy úgy "éreztük magunkat, mint az izzadt szardíniák, bárhová is mentünk."

Egy másik turista szerint szuper korán odaértek, és talán harminc perc nyugalomban volt részük. Aztán egyre nagyobb lett a forgalom, és húsz percig ottragadtak a peronon, amikor megpróbáltak elmenni.

"Gyerekek sikoltoztak, idős emberek próbáltak helyet találni maguknak, a turisták pedig megzavarodtak a hőségben. És rengeteg influenszer pózolt, kiabált a kamerába. Úgy döntöttünk, ez nem nekünk való, és hogy mi is a probléma részei vagyunk, ezért inkább inkább elmentünk" – olvasható egy kommentben.

A zsúfoltságot gyakran fokozzák a sétahajók is, amelyek általában több ezer turistát raknak ki egy napra. Cinque Terre nyáron olyan, mint Velence, vagyis maximum a kora hajnali órákban lehet élvezni. Délelőtt aztán megérkeznek a hajók és kezdődik a "megszállás".

Ajánlott tehát augusztus helyett más, kevésbé zsúfolt időpontban elutazni oda, például áprilisban. Abban a hónapban nincs tömeg, és a kánikula sem fojtogat, merthogy augusztus arrafelé általában minden szempontból nyomorúságos. A legcsendesebb időszak április végén vagy október végén lehet. Télen viszont előfordulhat, hogy több kávézó, üzlet és szálloda zárva tart.

Olaszország számos varázslatos vidékkel, történelmi várossal, páratlan természeti környezettel csábít bennünket, legyen szó az ország északi részén található Dolomitokról, az Örök Városról, vagy a dél-olaszországi vulkanikus szigetekről. Cinque Terre az elmúlt években került igazán a turisták látószögébe, ennek pedig megvannak a maga előnyei és hátrányai is.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

világ legszebb faluja | cinque terre | olaszország | elviselhetetlen | tömeg

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom