Close
Már Budapest épülő új városrészén is megkóstolhatod a mennyeien krémes olasz fagyikat

Már Budapest épülő új városrészén is megkóstolhatod a mennyeien krémes olasz fagyikat

Olaszországban végzett fagyimesterekként Szilvia és Giuliano már meghódították a tizenharmadik kerület pezsgő Pozsonyi útját szívből jövő kedvességükkel, és igazi itáliai fagylaltjaikkal – mostantól pedig végre a budai oldalon is élvezhetjük a Cioccolatte finomságait.

A Kopaszi-gát szomszédságában épülő új városrész, a BudaPart irodaház-komplexum és lakópark középpontjában nyitott meg a legújabb Cioccolatte fagyizó, ahol a lipóciai kistestvérnél bővebb termékpalettával készülnek.

Az igazi gyümölcsből, magvakból klasszikus olasz módszerrel készülő fagylaltok mellett ott az olasz cukrászatok olyan gyöngyszemei is helyet kapnak, amelyeknek eddig meg kellett várniuk a téli szezont, hogy helyet kapjanak a vitrinekben. Most azonban nagyobb a tér, így ha éppen nem gombócolni van kedvünk,

akkor választhatunk a szicíliai cannoliból, tiramisuból is kedvünkre valót, amit igazi olasz kávéval öblíthetünk le a tágas teraszon vagy az üzletben.

Jó hír azoknak, akik szeretnének bepillantani a kulisszák mögé, hogy a Cioccolatte fagyiműhelye is BudaPartra költözött, ahol üvegfal mögött láthatjuk, ahogyan a minőségi zsíros tejből vagy sörbetalapból és a friss alapanyagokból elkészül a mennyeien krémes fagylalt.

A fókusz persze maradt a fagyi kóstolásán. A klasszikus kedvencek – mint a piemonti mogyoró, sós pisztácia, illetve a gyermekkort idéző 1990 – mellett Szilvia és Giuliano egyedi ízeket is bevet. Az első napon például megnézhettük, hogyan készül az igazi stracciatella fior di latte krémmel, folyékony étcsokoládéval, illetve belekóstolhattunk a tavalyi The Sweet Escape olyan különlegességeibe, mint a tzatziki vagy a thai kókuszleves. Az idei utazás július 23-án indul Törökországgal mindkét üzletben, és azt ígérik a tulajdonosok, hogy csak újdonságokra és igazi meglepetésekre számíthatunk idén is.

Akinek a fagylalt a vallása, egy gombóc pisztáciáért vagy egy számára kedves bolti jégkrémért akár kilométereket is utazik, bármelyik évszakban. Ha már túl megszokott a főzött olasz, vagy annyira nem izgalmas a nagyon gyümölcsös sorbet, akkor mutatunk néhány egészen menő fagyikülönlegességet, a Fülöp-szigetekről vagy éppen Indiából. Nem csodálkoznánk, ha a thaiföldi feltekerős fagyitekercsek után a többi jeges desszert is befutna itthon.

(Fotók: Cioccolatte)

FOLYTASD EZZEL
Csillageső a szomszédban: újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában
Története legjobbjaival, de csak korlátozott ideig kérhető menüsorral tért vissza a MÁK
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom