Close
Már Budapest épülő új városrészén is megkóstolhatod a mennyeien krémes olasz fagyikat

Már Budapest épülő új városrészén is megkóstolhatod a mennyeien krémes olasz fagyikat

Olaszországban végzett fagyimesterekként Szilvia és Giuliano már meghódították a tizenharmadik kerület pezsgő Pozsonyi útját szívből jövő kedvességükkel, és igazi itáliai fagylaltjaikkal – mostantól pedig végre a budai oldalon is élvezhetjük a Cioccolatte finomságait.

A Kopaszi-gát szomszédságában épülő új városrész, a BudaPart irodaház-komplexum és lakópark középpontjában nyitott meg a legújabb Cioccolatte fagyizó, ahol a lipóciai kistestvérnél bővebb termékpalettával készülnek.

Az igazi gyümölcsből, magvakból klasszikus olasz módszerrel készülő fagylaltok mellett ott az olasz cukrászatok olyan gyöngyszemei is helyet kapnak, amelyeknek eddig meg kellett várniuk a téli szezont, hogy helyet kapjanak a vitrinekben. Most azonban nagyobb a tér, így ha éppen nem gombócolni van kedvünk,

akkor választhatunk a szicíliai cannoliból, tiramisuból is kedvünkre valót, amit igazi olasz kávéval öblíthetünk le a tágas teraszon vagy az üzletben.

Jó hír azoknak, akik szeretnének bepillantani a kulisszák mögé, hogy a Cioccolatte fagyiműhelye is BudaPartra költözött, ahol üvegfal mögött láthatjuk, ahogyan a minőségi zsíros tejből vagy sörbetalapból és a friss alapanyagokból elkészül a mennyeien krémes fagylalt.

A fókusz persze maradt a fagyi kóstolásán. A klasszikus kedvencek – mint a piemonti mogyoró, sós pisztácia, illetve a gyermekkort idéző 1990 – mellett Szilvia és Giuliano egyedi ízeket is bevet. Az első napon például megnézhettük, hogyan készül az igazi stracciatella fior di latte krémmel, folyékony étcsokoládéval, illetve belekóstolhattunk a tavalyi The Sweet Escape olyan különlegességeibe, mint a tzatziki vagy a thai kókuszleves. Az idei utazás július 23-án indul Törökországgal mindkét üzletben, és azt ígérik a tulajdonosok, hogy csak újdonságokra és igazi meglepetésekre számíthatunk idén is.

Akinek a fagylalt a vallása, egy gombóc pisztáciáért vagy egy számára kedves bolti jégkrémért akár kilométereket is utazik, bármelyik évszakban. Ha már túl megszokott a főzött olasz, vagy annyira nem izgalmas a nagyon gyümölcsös sorbet, akkor mutatunk néhány egészen menő fagyikülönlegességet, a Fülöp-szigetekről vagy éppen Indiából. Nem csodálkoznánk, ha a thaiföldi feltekerős fagyitekercsek után a többi jeges desszert is befutna itthon.

(Fotók: Cioccolatte)

buda | fagylalt | krémes | üzlet | Cioccolatte

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram