Close
Ez a citromos kuglóf lesz az ünnepi asztal sztárja

Ez a citromos kuglóf lesz az ünnepi asztal sztárja

A citromos kuglóf elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig nemcsak elképesztően finom, de látványos is lesz, így méltó eleme lehet az ünnepi asztalnak.

Hozzávalók a kuglófhoz:

  • 1 csészényi szobahőmérsékletű vaj
  • 2 csésze kristálycukor
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 4 darab tojás
  • 3/4 teáskanál só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 3/4 csésze liszt
  • 3 evőkanál keményítő
  • 1/2 csésze tej
  • 1/4 csésze friss citromlé
  • 1/4 csésze tejföl
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Hozzávalók a cukormázhoz:

  • 1 1/2 csésze porcukor
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanálnyi reszelt citromhéj

Elkészítése:

Első lépés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Második lépés: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, majd egyesével a tojásokat.

Harmadik lépés: Egy külön tálban összekeverjük a sót, a sütőport, a lisztet és a keményítőt, majd félretesszük.

Negyedik lépés: Összekeverjük a citromlevet, a tejet és a vaníliakivonatot.

Ötödik lépés: A vajas keverékhez hozzáadjuk a lisztes tál tartalmát és a tejeset, beletesszük a tejfölt, majd az egészet simára keverjük.

Hatodik lépés: A kuglófformát vajjal kikenjük és a masszát beleöntük. Tűpróbáig sütjük.

Hetedik lépés: Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a formából és rácsra helyezzük.

Nyolcadik lépés: A porcukrot, a citromlevet és a citromhéjat habosra keverjük. Ha összeállt, rákenjük a kihűlt tortára. Kedvünk szerint tovább díszíthetjük.

Hosszú ideje a karácsony egyik legnépszerűbb süteménye a kuglóf, amelynek a történelem során számos módosult változata vált közismertté. Ilyen a császárkuglóf mellett a panettone és a pandoro is. Ebben a cikkünkben ezekről gyűjtöttünk össze néhány érdekességet, itt pedig egy zseniális bodzakrémes változat receptjét osztjuk meg.

(Fotók: Getty)

desszert | gyors étel | gyors recept | ünnepi desszert | kuglóf

FOLYTASD EZZEL

A város legjobb éttermének mondták, aztán kiderült, hogy nem is létezik

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram