Close
Rangos nemzetközi díjat nyert az ország talán legszebb kastélyának étterme

Rangos nemzetközi díjat nyert az ország talán legszebb kastélyának étterme

A BOTANIQ Turai Kastély szállodaként már számos versenyen remekelt, azonban nemcsak ezen szolgáltatásai, de gasztronómiai élményei is kimagaslóak. Az International Travel Awards versenyen elért „Magyarország legjobb ötcsillagos szállodája 2022” cím után idén a kastély étterme, a Clarisse is versenybe szállt az International Dining Awardson a „Magyarország legjobb fine dining éttermének” járó díjért, melyet sikeresen el is nyert.

Az International Dining Awards nemzetközi versenyén több mint száz kategóriában mérettetik meg magukat az éttermek, amelyek közül, hasonlóan az International Travel Awards rendszeréhez, a közönség és a szakmai zsűri együttes döntése alapján kerül ki a győztes. A kulináris versenyen való kimagasló eredmény egyet jelent a vendégek bizalmának elnyerésével, hűségük megtartásával és az étterem márkájának erősítésével.

A Clarisse idén a szakmai zsűri voksai és a közönségszavazatok alapján is a legjobbnak bizonyult kategóriájában, így 2022-ben „Magyarország legjobb fine dining étterme” lett. A Budapesttől alig ötven kilométerre elhelyezkedő kastély és étterme egy igazán egyedi vacsoraélményt kínál látogatóinak.

A szerdától-szombatig, 18:30-23:30-ig zajló vacsoraesteken évszakonként változó menüsor és ételek kerülnek a tányérokra, melyek a kastély környezetét és a lokális ízeket mutatják be a vacsora résztvevőinek. A Clarisse étterem csapata a szezonálisan megújuló menüt a vendégek visszajelzéseit figyelembe véve változtatja, így kialakítva egy olyan ételsort, amely minden elvárásnak megfelel.

A tányérokon a vadhúsok mellett megjelenik a pisztráng, a kacsa, a desszertben pedig fellelhetők az idénygyümölcsök is, például a birsalma és a birskörte. Az ételek mellé kétféle borsor, egy koktélsor és egy alkoholmentes italsor is párosul.

díj | turai | rangos | fine dining | kastély

FOLYTASD EZZEL

Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni

Négy karácsonyi aprósütemény, egyetlen tésztából

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram