A Condé Nast Traveller újságírója körbenézett Budapesten és összeállította szubjektív toplistáját a magyar főváros legjobb vendéglátóhelyeiről. A listára felkerültek a jól ismert éttermek mellett reggelizőhelyek és egy nagyon új, ám annál nagyszerűbb bisztró is.
A CN Traveller Budapesten járva nem csak a kötelezőnek mondható fogásokat, így például a gulyást vagy a töltött káposztát kóstolta meg, sőt, ha lehet ezt mondani, megpróbáltak elszakadni a klasszikus magyar ételektől és olyan helyeket kerestek fel, amelyek a nemzetközi konyha remekeit ötvözik, és
pimasz energiával árasztják el Budapest gasztrokulturális szcénáját.
A nemzetközi utazási magazin listája a Róma Ételbárral kezdődik, ahol ropogós rántott húst, bársonyos sárgaborsó főzeléket, és tejföllel alaposan meglocsolt túrógombócot kóstoltak. A szerkesztőket a vintázs rádió, a kockás abrosz és a falon lógó retró fotómontázs teljesen elvarázsolta.
Másodikként a Michelin-csillagos Essencia éttermet méltatják. A Szent István-bazilika közelében található hely hétfogásos kóstoló menüvel várja a vendégeket, akik emellett á la carte fogások közül is választhatnak.
A szerkesztők kifejezetten ajánlják a Tiago által készített polipot és ribeye steak-et is.
Az első három hely között szerepel még a Stand25 Bisztró is, ahol olyan klasszikus fogások kóstolhatók, mint a francia hagymaleves, vagy éppen a fish & chips. Nem tudnak azonban szó nélkül elmenni a klasszikus magyaros ételek mellett sem. A Stand 25-ben szabályosan rajongtak a gulyásért, a brassóiért és az arany galuskáért.
A CN Traveller Budapesti körképébe bekerült még a Szaletly, ahol a szarvas sztroganoffot ajánlják, a Déryné Kenyér a zseniális pékáruival, a Fiktív a harcsapaprikással kísért túrós tésztájával.
Kihagyhatatlannak tartják a reggelihez vagy a tökéletes brunch élményhez a Bródy Sándor utcában található The Garden-t, az Egy csipet torta áfonyás, gesztenyés, fekete ribizlis éclair-ét, és a nemrégiben a magyar fővárosba berobbant Cabrió funky gasztrokínálatát, így például a diós vinaigrette-be öltöztetett égetett zeller carpacciót.
(Fotók: hivatalos Facebook-oldalak)
étterem | budapest | cn traveller | lista | condé nast traveller
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!