Ezek Budapest legjobb éttermei jelenleg a világ egyik legolvasottabb utazási magazinja szerint

A Condé Nast Traveller újságírója körbenézett Budapesten és összeállította szubjektív toplistáját a magyar főváros legjobb vendéglátóhelyeiről. A listára felkerültek a jól ismert éttermek mellett reggelizőhelyek és egy nagyon új, ám annál nagyszerűbb bisztró is.

A CN Traveller Budapesten járva nem csak a kötelezőnek mondható fogásokat, így például a gulyást vagy a töltött káposztát kóstolta meg, sőt, ha lehet ezt mondani, megpróbáltak elszakadni a klasszikus magyar ételektől és olyan helyeket kerestek fel, amelyek a nemzetközi konyha remekeit ötvözik, és

pimasz energiával árasztják el Budapest gasztrokulturális szcénáját.

A nemzetközi utazási magazin listája a Róma Ételbárral kezdődik, ahol ropogós rántott húst, bársonyos sárgaborsó főzeléket, és tejföllel alaposan meglocsolt túrógombócot kóstoltak. A szerkesztőket a vintázs rádió, a kockás abrosz és a falon lógó retró fotómontázs teljesen elvarázsolta.

Másodikként a Michelin-csillagos Essencia éttermet méltatják. A Szent István-bazilika közelében található hely hétfogásos kóstoló menüvel várja a vendégeket, akik emellett á la carte fogások közül is választhatnak.

A szerkesztők kifejezetten ajánlják a Tiago által készített polipot és ribeye steak-et is.

Az első három hely között szerepel még a Stand25 Bisztró is, ahol olyan klasszikus fogások kóstolhatók, mint a francia hagymaleves, vagy éppen a fish & chips. Nem tudnak azonban szó nélkül elmenni a klasszikus magyaros ételek mellett sem. A Stand 25-ben szabályosan rajongtak a gulyásért, a brassóiért és az arany galuskáért.

A CN Traveller Budapesti körképébe bekerült még a Szaletly, ahol a szarvas sztroganoffot ajánlják, a Déryné Kenyér a zseniális pékáruival, a Fiktív a harcsapaprikással kísért túrós tésztájával.

Kihagyhatatlannak tartják a reggelihez vagy a tökéletes brunch élményhez a Bródy Sándor utcában található The Garden-t, az Egy csipet torta áfonyás, gesztenyés, fekete ribizlis éclair-ét, és a nemrégiben a magyar fővárosba berobbant Cabrió funky gasztrokínálatát, így például a diós vinaigrette-be öltöztetett égetett zeller carpacciót.

(Fotók: hivatalos Facebook-oldalak)

cn traveller | lista | étterem | legjobb | budapest

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom