Magyar nemzeti színekbe öltözik a Colosseum

Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Szlovákia, Szlovénia, Ciprus és Málta mellett Magyarország nemzeti színei is megvilágítják a Colosseumot kedd este.

Róma az Európai Unió 2004-es bővítésének évfordulóját ünnepli azzal, hogy a húsz évvel ezelőtt május 1-jén csatlakozó tíz tagállam zászlóinak színeit vetíti az ókori amfiteátrumra. A keddi ünnepségen részt vesznek a tíz ország diplomáciai képviseleteinek tagjai.

A Colosseumot a május 9-i Európa-napon is kivilágítják; akkor kék színnel, és a műemlék jelképesen részt vesz a júniusban esedékes európai parlamenti választási kampányban is.

A következő hetekben ugyanis az Európai Unió által is használt, körben tizenkét arany színű csillagot tartalmazó kék zászlót vetítik az emlékműre a Use Your Vote (Élj a voksoddal!) angol felirattal.

Az olasz kulturális minisztérium keddi bejelentése szerint május 9-től három kistelepülés is kék színbe öltözik: Piemont tartományban Rosignano Monferrato, Umbriában Otricoli, valamint Gerace Calabriában. Ezeken kívül számos más műemléket, intézményt, régészeti emléket is megvilágítanak a "közös kulturális értékek jelentősége hangsúlyozására, amelyek az európai identitás alapját képzik".

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

díszkivilágítás | róma | olaszország | colosseum | uniós csatlakozás

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom