Close
Négy magyar hotel is a legjobbak közt a legfontosabb turisztikai magazin választásán

Négy magyar hotel is a legjobbak közt a legfontosabb turisztikai magazin választásán

Mérvadó és nívós magazin a Condé Nast Traveler, amely minden évben közzéteszi, hogy saját olvasóik mit is gondolnak a világ turisztikai trendjeiről, állomásairól. Most a közép-európai szállodák mezőnyét vizsgálták, és fel is állítottak egy huszas toplistát Svájc, Csehország, Ausztria és Magyarország főszereplésével. Első helyen egy zürichi hotel végzett, de a felsorolásban összesen négy budapesti szálláshelyet is üdvözölhetünk.

Első helyen a zürichi Bau Aur Lac ötcsillagos szállodát találjuk, melyet már hat generáció óta ugyanaz a család vezet. Utána következik az 1861 óta a Genfi-tó partján álló Beau-Rivage Palace. Ez a hotel is igazi nagyöreg, szinte szimbólum a svájciaknak, és a luxus definíciója a szállóvendégeknek. Harmadikként még mindig töretlen a svájci sor, a Grand Hotel Kronenhof Pontresina is százhetven éve ápolja a tradíciókat, a magaskategóriás vendéglátás valódi szakértői 2019-ben is.

Grand Hotel Kronenhof
Grand Hotel Kronenhof

St. Moritz sem maradhat ki az előkelő társaságból: a Kulm Hotel nyáron és télen is ugyanolyan nagy élmény, mi mégis a svájci táj téli látványára és a korcsolyázás utáni főúri luxusra szavaznánk. És itt lép be az ötödik helyre a budapesti Aria Hotel, a Library Hotel Collection egészen új, de nagyon fontos tagja, mely már megannyi toplistán szerepelt előkelő helyen. A Bazilika mellett található szálloda nagyon büszke egyedi zenei tematikájára. Prága legjobbja a 14. századi monostorba költözött Mandarin Oriental Hotel.

Mandarin Oriental Hotel

Ismét érkezik két svájci szálloda: a Giardino Lago a Lago Maggiore partján található, és a hegyek ellenére inkább a mediterrán hangulatot ragadta meg napfényes lakosztályaival és óriási teraszaival. Bellevue a La Réserve elragadó szállodájának városkája. Kiemelkedő spaszolgáltatásait is nagyon szeretik a vendégek. A kilencedik helyre megérkezett Hollywood legkedvesebb budapesti főhadiszállása, a történelmi Gresham Palotában található Four Seasons Hotel.

Four Seasons Hotel Gresham Palace

A Schwaizerhof szállodalánc luzerni tagja olyan művészeket is vendégül látott már, mint B.B King és Mark Twain. Bécsben a Park Hyatt viszi a prímet. Genfben a Hotel d’Angleterre kifinomultsága mellett senki nem tud elmenni szó nélkül, természetes, hogy helyet kapott a listán.

Hotel d’Angelterre

Salzburg egyik legjobb szállodája nem állt be a klasszikus eleganciát képviselő hotelek közé, a régió és a tartomány tradícióira épít, 1407 óta foglalkoznak vendéglátással a Hotel Goldener Hirsch épületében. Szintén a Marriott Bonvoy lánc tagja a bécsi Hotel Imperial, mely 1873-as fennállása óta mutatja meg, milyen érzés lehetett az élet a császárok idejében. Történelmi jelentőségű épület, mintha egy operában vagy kastélyban járnánk. A Badrutt’s Palace sokat köszönhet az egyik leghíresebb vendégének: Alfred Hitchcock összesen harmincnégy alkalommal tért vissza a St. Moritzban található szállodába, alkotott, inspirálódott, ezért külön lakosztályt és a rendező ihlette menüt is találunk náluk.

Badrutt’s Palace

A Four Seasons prágai tagjának bizonyos szobáiból festői kilátás nyílik a Moldva folyóra. Nem maradt ki a húsz kiemelkedő közül a bécsi Hotel Sacher sem, melynek neve valóban összeköthető a tortával. Náluk akár 95 négyzetméteres lakosztályt is bérelhetünk. Hiába nem túl közkedvelt a budapestiek körében a Hotel Intercontinental modern épülete, az utazók nagyon is szeretik a luxusszállót szolgáltatásai, színvonala és pompás kilátása miatt is.

Hotel Sacher

A Ritz-Carlton bécsi tagjának egyik kedvelt lazulóhelye a tetőtersz, amelyről mesés panoráma nyílik az osztrák fővárosra. Végül pedig szinte természetes, hogy a szám szerint negyedik magyarországi szálloda a Corinthia lett, hiszen lebilincselő az 1896-os épület jelenkorra hangolt luxusa.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Hotel Sacher, Aria Hotel, Badrutt’s Palace, Hotel d’Angleterre, Four Seasons Hotel Gresham Palace, Mandarin Oriental Hotel, Grand Hotel Kronenhof)

utazási magazin | condé nast | legjobb szállodák | középeurópai hotelek | budapesti hotelek

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom