Close
Ha ezt a koktélt iszod, úgy érezheted, a Szex és New Yorkból léptél ki

Ha ezt a koktélt iszod, úgy érezheted, a Szex és New Yorkból léptél ki

A Cosmopolitan koktél több mint egy szimpla alkoholos ital. Az 1990-es évek kulturális lenyomata, egy életstílus, egy korszak szimbóluma, ami talán most újra a figyelem középpontjába kerül.

Az élénk rózsaszínű koktél az elmúlt három évtizedben hatalmas utat járt be. Eredetét tekintve sok ellentmondásra bukkanhatunk: egyesek szerint az 1930-as években készített Cosmopolitan Daisy tekinthető az első Cosmopolitannek, de ezenkívül még vagy féltucatnyi mixer, illetve bár vallja sajátjának ezt az italt. Az biztos, hogy 1989-ben már a legkelendőbb koktél volt New Yorkban, az 1990-es évek közepére pedig meghódította a világot. Az évtized végére, úgy tűnik, kezd is leáldozni aranykorának, hiszen az Espresso Martini és a Mojito egyre népszerűbbé válik.

Aztán 1999. július 18-án bemutatták a Szex és New York 2. évadjának hetedik részét, amiben Samantha hódításainak erejét a Cosmopolitan koktélban látja, éppen ezért egy bárban ücsörögve újabb és újabb italt kér. A sorozat hatására ismét kitört a Cosmopolitan-láz, sőt, talán minden addiginál nagyobbra nőtt a rajongótábora, így Amerika leghíresebb és legnépszerűbb italai közé kerülhetett.

Aztán, ahogy minden felkapott trend, a Cosmo körüli vihar is lecsendesedett. Ennek magyarázatát pedig a 2008-ban bemutatott Szex és New York film adja meg. Az érett, felnőtt nőként megjelenő szereplők az utolsó jelenetben koccintanak egymással, és négy Cosmopolitan pohara cseng össze. – „Ezek finomak!” – kiáltja Charlotte. – „Miért hagytuk abba?” – kérdezi Miranda. – „Mert mindenki más elkezdte” – válaszolja Carrie.

És hogy most 2021-ben visszatér-e a Cosmopolitan a legnépszerűbb koktélok rangsorának az élére? Készítsük el, kóstoljuk meg, és döntsünk róla mi magunk!

Hozzávalók:

• 4 cl vodka
• 1,5 cl Cointreau
• 1,5 cl limelé
• 3 cl áfonyalé

A shakerbe jeget halmozunk, ráöntjük az összes hozzávalót, jól összerázzuk, majd koktélospohárba töltjük. Koktélcseresznyével és lime szelettel díszítjük.

FOLYTASD EZZEL
Így készül a legegyszerűbb pikáns édesburgonya-krémleves
Száz éve nem történt ilyen New York szívében
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom