Close
Ázsiai bisztrók ihlették a Costes új éttermét

Ázsiai bisztrók ihlették a Costes új éttermét

Új helyet nyitott a két, egy-egy Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedő Costes-csoport.

Az Október 6. utcában található Costes Izakayát a távol-keleti ízvilág ihlette, az inspirációt pedig a cégcsoport szakmai vezetője, Molnár Márk adta, aki évtizedes ázsiai konyhai tapasztalatokkal a háta mögött tért vissza Magyarországra.

Az izakayák eredetileg azok a szakéboltok voltak Japánban, ahol a vendégek munka le is ülhetettek, és ételt is rendelhettek az italok mellé. Mára a boltjelleg háttérbe szorult, és helyét a bisztróstílus vette át. Az ételek laktatóbbak, mint egy tapas- vagy mezzebárban, de nem nagytányéros fogások jellemzők, hanem olyanok, amelyeken az asztaltársaság több tagja is osztozhat.

Ezeket a vonásokat építette be a Costes is az új bisztróba:

találkozhatunk itt a manapság egyre közkedveltebb “sharing”, vagyis az osztozás koncepciójával, és a munka utáni, laza hangulat is visszaköszön.

A hely eklektikáját a konyhában a modern és a tradicionális technológiák vegyítése, a dizájnban pedig az antik dísztárgyak és a kortárs alkotások egymás mellé helyezése adja,

és az ízvilágban is tetten érhető ez a változatosság: az ázsiai mellett latin-amerikai és mediterrán hatások is megjelennek, és a mangalicát vagy a házi csuszatésztát sem félnek használni.

A szakék mellett számos italkülönlegességet válogatott a szortimentbe Szabó Zoltán Executive Bar Manager, többek között kombuchával és japán vízikristállyal fermentált high ball italokat kóstolhatunk, de nem feledkeztek meg  a hazai és nemzetközi márkákat bemutató natúr és koncenvionális borszelekcióról sem.

A hely koncepciójának kivitelezéséhez segítségül hívták a budapesti underground ramenbár, az Enson megálmodóját és tulajdonosát, Tenner Benjámint is. Öthónapnyi átalakítás után pénteken nyitotta meg kapuit az izakaya, amely egyelőre heti öt napon, délután négy órától várja a vendégeket.

Két év kényszerszünet után idén tavasszal Rácz Jenővel nyitott újra a Ráday utcai Costes, ahol egy kísérletező kedvű keramikusművész, Ruzicska Tünde táljaiban szolgálják fel az ételeket.

(Képek: Viszlay Márk)

costes izakaya | costes csoport | costes

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram