Close
Mostantól egyszerűbb lesz PCR-tesztet csináltatniuk a Horvátországban turistáskodóknak

Mostantól egyszerűbb lesz PCR-tesztet csináltatniuk a Horvátországban turistáskodóknak

Ismét megugrott a fertőzöttek száma déli szomszédainknál.

Horvátországban a testület jelentése szerint az elmúlt napokban kétszázzal nőtt, és megközelítette a hétezret a  fertőzöttek száma. A legtöbb új esetet továbbra is a fővárosban, Zágrábban, illetve Split-Dalmát megyében regisztrálták. A zágrábi esetek is a tengerparthoz kötődnek. A koronavírus a tengerparti éjszakai szórakozóhelyeken terjed és a fiatalok a legfőbb terjesztők.

A horvát közegészségügyi intézet úgynevezett Covid-ambulanciákat hozott létre a szigeteken és kisebb üdülőhelyeken, hogy a turistáknak ne kelljen a nagyobb városokba utazniuk a PCR-teszt elvégzéséhez.

Zágráb és Ljubljana április végétől és május elejétől szigorú óvintézkedések mellett fokozatosan feloldotta a korlátozásokat, hogy újraindítsa a gazdaságot, valamint megnyitotta határait több európai uniós ország állampolgárai előtt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

koronavírus | Horvátország | PCR-teszt | teszt | covid-19

FOLYTASD EZZEL

A romok közt modern bevásárlóközpontok és előkelő lakóházak nőnek: így támad fel a Közel-Kelet Párizsa

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram