Close
Ezek a világ legjobb helyei, ha a cseresznyefák virágzásában gyönyörködnél

Ezek a világ legjobb helyei, ha a cseresznyefák virágzásában gyönyörködnél

A legismertebb  úti cél a cseresznyefa virágzásának idején Japán, de világszerte számos olyan szpot van, ahol mesés látványt nyújtanak a rózsaszín különböző árnyalataiba borult fák.

Körbenéztünk Európától kezdve Amerikán át egészen Ázsiáig, hol lehet gyönyörködni a meseszép fákban és csodás természeti vagy éppen épített környezetükben a sakura szezon idején.

Macon, USA

Március 17. és 26. között borul virágba ez a déli, georgiai város, ahol több mint háromszázötvenezer Yoshino cseresznyefa bontja ki a szirmát. A városban ekkor tartják a virágzáshoz kapcsolódó nemzetközi fesztivált is számos kulturális programmal. A Wesleyan Woods, a Fickling Farm és Macon belvárosa a legjobb helyek a tökéletes fotó elkészítésére.

Pingba, Kína

A kínai Pingba Farm minden évben több százezer látogatót vonz a cseresznyefáinak virágzásával. Márciustól áprilisig több mint félmillió virág nyílik, köztük orgonával, magnóliával és az őszibarackfa hófehér virágaival együtt. A vidékről látványos drónfelvételek is készülnek minden évben, amikor szó szerint úgy néz ki az egész, mint egy hatalmas vattacukor.

Jerte-völgy, Spanyolország

Márciusban és áprilisban virágoznak a cseresznyefák ebben a mesés spanyol völgyben is, ahol több mint egymillió fa bontja ki fehér szirmait. Ebben az időszakban tartják a hanami fesztivált is, amelyet érdemes összekötni a közeli városok felfedezésével, a különleges piacokon történő kóstolgatással és látványosságok felkeresésével.

Washington DC, USA

1912-ben Tokió polgármestere háromezernél is több cseresznyefát adott Washingtonnak, amely azóta is minden évben megünnepli a virágzást egy háromhetes fesztivál keretében. Az esemény évente másfélmillió embert vonz.

Kiotó, Japán

Kiotó legnagyobb hanami-partijait a Maruyama Parkban rendezik meg, ahol egy központi, nagy cseresznyefát még éjszakára is kivilágítanak. A mellette vezető ösvényen sétálni egészen páratlan látvány, a több száz pasztell rózsaszín fa egészen áprilisig vonzza a tekinteteket.

Isztambul, Törökország

A japán Shimonoseki régió mintájára épült isztambuli japánkertben tradicionális növények kaptak helyet, beleértve a a hatalmas sakurafákat, amelyek vibráló ékszerei a tájnak.

Párizs, Franciaország

A XIV. Lajos király főkertésze által tervezett Parc de Sceaux Párizs mellett található. A régióban ott található legnagyobb számban cseresznyefa. A parkot minden évben piknikezők százai lepik el, hogy egészen romantikus környezetben ünnepelhessék a virágzást és a tavasz legszebb napjait. Szintén népszerű szpot az Eiffel-torony környéke, ahol ugyancsak mesés kompozíciók készíthetők.

New York, USA

New Yorkban több helyen is hatalmas cseresznyefák magasodnak, a Brooklyn Botanic Gardenben pedig évről évre a Sakura Matsuri tavaszköszöntő rendezvényen gyönyörködhetnek a fák virágba borulásában. Ilyenkor látványos showműsorral készülnek a taiko dobosok és a szamuráj-kardmesterek is, miközben J-rock zenekarok szolgáltatják a muzsikát a japán teát kortyolgatóknak.

Vancouver, Kanada

Áprilisban borulnak virágba a vancouveri cseresznyefák, amelyeket a Queen Elizabeth Park, a Stanley Park, a VanDusen Botanikus Kert vagy akár a belvárosi Burrard SkyTrain állomás területén is meg lehet csodálni.

Stockholm, Svédország

Ha vakító rózsaszín virágfelhőket fotóznánk Stockholm szívében, mindenképpen érdemes ellátogatni a Kungsträdgårdenbe, ahol április végén nyílnak a meseszép fák virágai. A hagyományos Cseresznyevirág Fesztivál mágnesként vonzza a turistákat, akik elől sok helyi menekül Hammarby Sjöstadba, ahol ugyanazt a látványt élvezhetik tömegek nélkül, békés nyugalomban.

Budapest sem marad ki a virágzásból. A Füvészkert minden évben Sakura ünnepével várja az érdeklődőket, a főváros talán legszebb sétánya pedig élénk rózsaszínbe borul a díszcseresznyefáknak köszönhetően.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

nagy sztori | sakura | cseresznyefa virágzás | cseresznyefa

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram