Close
Így pompáznak a díszcseresznyefák Budapest talán legszebb sétányán

Így pompáznak a díszcseresznyefák Budapest talán legszebb sétányán

Minden tavasszal bejelentkezik a Budapest legszebb helye címre a Tóth Árpád sétány. A főváros egyik ikonikus helyszínéhez most Kőrösi Tamás fotóival csinálunk kedvet, vélhetően nem lesz nehéz.

Egy ilyen képzeletbeli versenyen ebben az időszakban tehát favoritként indul a sétány,

köszönhetően a rózsaszínben pompázó japán díszcseresznyefáknak és a vadgesztenyéknek, és akkor még nem beszéltünk a budai hegyekre nyíló nem mindennapi panorámáról.

A Tóth Árpád sétány Budapest I. kerületében, a budai Várnegyed dél-nyugati oldalán, közvetlenül a várfal mellett húzódik a Bástya sétány részeként. Mai nevét a közelben lakó Tóth Árpádról  kapta 1946-ban.

A budai Várnegyed Attila út felé eső szélén, a támfalhoz simulva halad. Kiindulópontja és számozásának kezdete a Dísz térnél található – ám kezdetét a Fehérvári rondellától számítják –, és a várfal tetején az Anjou bástyáig tart.

Divatos kifejezéssel élve ezekben a hetekben a Tóth Árpád sétány Budapest leginkább Instagram-pozitív helye, ami napsütésben vagy napnyugtakor alighanem még a mostaninál is igézőbb látványt nyújt.

Idén valamivel hamarabb érkezett meg Japánba a természet egyik legcsodásabb jelensége. Ha most nem is nagyon lehet eljutni Japánba, a világ számos pontján elhelyezett webkameráknak hála élőben is lehet gyönyörködni a cseresznyevirágzásban.

(A cikkhez felhasznált forrás a Wikipedia ide vonatkozó oldala, fotók: Kőrösi Tamás)

főváros | sétány | budai vár | budapest | virágzás

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram