Így pompáznak a díszcseresznyefák Budapest talán legszebb sétányán

Minden tavasszal bejelentkezik a Budapest legszebb helye címre a Tóth Árpád sétány. A főváros egyik ikonikus helyszínéhez most Kőrösi Tamás fotóival csinálunk kedvet, vélhetően nem lesz nehéz.

Egy ilyen képzeletbeli versenyen ebben az időszakban tehát favoritként indul a sétány,

köszönhetően a rózsaszínben pompázó japán díszcseresznyefáknak és a vadgesztenyéknek, és akkor még nem beszéltünk a budai hegyekre nyíló nem mindennapi panorámáról.

A Tóth Árpád sétány Budapest I. kerületében, a budai Várnegyed dél-nyugati oldalán, közvetlenül a várfal mellett húzódik a Bástya sétány részeként. Mai nevét a közelben lakó Tóth Árpádról  kapta 1946-ban.

A budai Várnegyed Attila út felé eső szélén, a támfalhoz simulva halad. Kiindulópontja és számozásának kezdete a Dísz térnél található – ám kezdetét a Fehérvári rondellától számítják –, és a várfal tetején az Anjou bástyáig tart.

Divatos kifejezéssel élve ezekben a hetekben a Tóth Árpád sétány Budapest leginkább Instagram-pozitív helye, ami napsütésben vagy napnyugtakor alighanem még a mostaninál is igézőbb látványt nyújt.

Idén valamivel hamarabb érkezett meg Japánba a természet egyik legcsodásabb jelensége. Ha most nem is nagyon lehet eljutni Japánba, a világ számos pontján elhelyezett webkameráknak hála élőben is lehet gyönyörködni a cseresznyevirágzásban.

(A cikkhez felhasznált forrás a Wikipedia ide vonatkozó oldala, fotók: Kőrösi Tamás)

galéria | főváros | fotók | virágzás | tóth árpád

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom