Close
Így pompáznak a díszcseresznyefák Budapest talán legszebb sétányán

Így pompáznak a díszcseresznyefák Budapest talán legszebb sétányán

Minden tavasszal bejelentkezik a Budapest legszebb helye címre a Tóth Árpád sétány. A főváros egyik ikonikus helyszínéhez most Kőrösi Tamás fotóival csinálunk kedvet, vélhetően nem lesz nehéz.

Egy ilyen képzeletbeli versenyen ebben az időszakban tehát favoritként indul a sétány,

köszönhetően a rózsaszínben pompázó japán díszcseresznyefáknak és a vadgesztenyéknek, és akkor még nem beszéltünk a budai hegyekre nyíló nem mindennapi panorámáról.

A Tóth Árpád sétány Budapest I. kerületében, a budai Várnegyed dél-nyugati oldalán, közvetlenül a várfal mellett húzódik a Bástya sétány részeként. Mai nevét a közelben lakó Tóth Árpádról  kapta 1946-ban.

A budai Várnegyed Attila út felé eső szélén, a támfalhoz simulva halad. Kiindulópontja és számozásának kezdete a Dísz térnél található – ám kezdetét a Fehérvári rondellától számítják –, és a várfal tetején az Anjou bástyáig tart.

Divatos kifejezéssel élve ezekben a hetekben a Tóth Árpád sétány Budapest leginkább Instagram-pozitív helye, ami napsütésben vagy napnyugtakor alighanem még a mostaninál is igézőbb látványt nyújt.

Idén valamivel hamarabb érkezett meg Japánba a természet egyik legcsodásabb jelensége. Ha most nem is nagyon lehet eljutni Japánba, a világ számos pontján elhelyezett webkameráknak hála élőben is lehet gyönyörködni a cseresznyevirágzásban.

(A cikkhez felhasznált forrás a Wikipedia ide vonatkozó oldala, fotók: Kőrösi Tamás)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom