Close
Idén valamivel hamarabb érkezik a természet egyik legcsodásabb jelensége

Idén valamivel hamarabb érkezik a természet egyik legcsodásabb jelensége

Néhány napon belül Tokió már rózsaszínbe öltözik.

Minden tavasszal elképesztően gyönyörű árnyalatok festik meg Japánt a cseresznyevirágzás idején.

Bár ebben az évben jóval kevesebben élvezhetik a helyszínen a mesés látványt, a rózsaszín virágok ezúttal is felöltöztetik a fákat – a vártnál korábban.

A Japán Meteorológiai Társaság előrejelzése szerint 2021-ben Tokióban, Hirosimában, valamint Japán számos régiójában hamarabb köszönt be a tavasz.

Mindez azt jelenti, hogy a sakuraszezon már március 15-én elkezdődik a fővárosban és nyolc nappal később éri el a csúcspontját. Vagyis nagyjából tizenegy nappal a szokásos előtt.

Hirosima egy nappal lemaradva követi majd Tokiót, Kiotóban március 17-én, Oszakában pedig március 20-án kezdődhet a virágzás. A legtovább Szapporóban kell várni, ott május 2-án borul rózsaszínbe a táj.

Bár tudományos módszerekkel meg lehet jósolni a cseresznyevirágzás pontos kezdetét, a jelenség tényleges felbukkanása a tavasz közeledtével kialakuló időjárási viszonyoktól függ.

Ha most nem is nagyon lehet eljutni Japánba, a világ számos pontján elhelyezett webkameráknak hála élőben is lehet gyönyörködni a cseresznyevirágzásban.

Amennyiben bevállalnál egy vonatutat Stockholmból Japánba, az így néz ki. Onnan pedig mutatunk egy pékséget, ahol minden meleg kenyérszínű.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)

természet | látvány | japán | virágzás | cseresznye

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram