Close
Idén valamivel hamarabb érkezik a természet egyik legcsodásabb jelensége

Idén valamivel hamarabb érkezik a természet egyik legcsodásabb jelensége

Néhány napon belül Tokió már rózsaszínbe öltözik.

Minden tavasszal elképesztően gyönyörű árnyalatok festik meg Japánt a cseresznyevirágzás idején.

Bár ebben az évben jóval kevesebben élvezhetik a helyszínen a mesés látványt, a rózsaszín virágok ezúttal is felöltöztetik a fákat – a vártnál korábban.

A Japán Meteorológiai Társaság előrejelzése szerint 2021-ben Tokióban, Hirosimában, valamint Japán számos régiójában hamarabb köszönt be a tavasz.

Mindez azt jelenti, hogy a sakuraszezon már március 15-én elkezdődik a fővárosban és nyolc nappal később éri el a csúcspontját. Vagyis nagyjából tizenegy nappal a szokásos előtt.

Hirosima egy nappal lemaradva követi majd Tokiót, Kiotóban március 17-én, Oszakában pedig március 20-án kezdődhet a virágzás. A legtovább Szapporóban kell várni, ott május 2-án borul rózsaszínbe a táj.

Bár tudományos módszerekkel meg lehet jósolni a cseresznyevirágzás pontos kezdetét, a jelenség tényleges felbukkanása a tavasz közeledtével kialakuló időjárási viszonyoktól függ.

Ha most nem is nagyon lehet eljutni Japánba, a világ számos pontján elhelyezett webkameráknak hála élőben is lehet gyönyörködni a cseresznyevirágzásban.

Amennyiben bevállalnál egy vonatutat Stockholmból Japánba, az így néz ki. Onnan pedig mutatunk egy pékséget, ahol minden meleg kenyérszínű.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Vízágyúkat kellett bevetni, annyian tüntetnek a kötelező védettségi igazolvány ellen Triesztben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom