Az ételválasztás gyakran nem egy könnyű döntés, hiszen nemcsak a megfelelő helyet kell megtalálnunk, hanem az alapanyagokat is érdemes átgondolnunk, amikor az étlapon szereplő fogásokat áttekintjük. A szakácsok jelentős része például soha sem rendel csirkét, amikor ők maguk a vendégek. Ennek pedig több oka is van.
A csirkehús egy igen kényes alapanyag, amelyet könnyű elrontani, a tapasztalt séfek pedig pontosan tudják ezt. Mivel nem szeretnének rossz étkezési élményt okozni saját maguknak és minimalizálnák az ételmérgezés kockázatát is, ezért más alternatívákat keresnek az étlapokon.
Anthony Bourdain, a híres séf és író, már 1999-ben felhívta a figyelmet arra, hogy nem biztos, hogy jó ötlet csirkét enni egy étterembe. A tapasztalatai alapján ugyanis az
gyakran íztelen és száraz.
Vélekedésével pedig azóta is rengeteg szakmabeli ért egyet.
Az Egyesült Államok ráadásul statisztikát vezet az élelmiszerekkel kapcsolatos egészségügyi kockázatokról is. Eszerint döbbenetes tény, de igaz,
évente mintegy egymillió ember betegszik
meg a nem megfelelően tárolt, a nem megfelelő higiéniai feltételek miatt szennyezett, vagy helytelenül hőkezelt csirkehústól.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
étterem | ételmérgezés | ételrendelés | rendelés | csirke
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!