Az ételválasztás gyakran nem egy könnyű döntés, hiszen nemcsak a megfelelő helyet kell megtalálnunk, hanem az alapanyagokat is érdemes átgondolnunk, amikor az étlapon szereplő fogásokat áttekintjük. A szakácsok jelentős része például soha sem rendel csirkét, amikor ők maguk a vendégek. Ennek pedig több oka is van.
A csirkehús egy igen kényes alapanyag, amelyet könnyű elrontani, a tapasztalt séfek pedig pontosan tudják ezt. Mivel nem szeretnének rossz étkezési élményt okozni saját maguknak és minimalizálnák az ételmérgezés kockázatát is, ezért más alternatívákat keresnek az étlapokon.
Anthony Bourdain, a híres séf és író, már 1999-ben felhívta a figyelmet arra, hogy nem biztos, hogy jó ötlet csirkét enni egy étterembe. A tapasztalatai alapján ugyanis az
gyakran íztelen és száraz.
Vélekedésével pedig azóta is rengeteg szakmabeli ért egyet.
Az Egyesült Államok ráadásul statisztikát vezet az élelmiszerekkel kapcsolatos egészségügyi kockázatokról is. Eszerint döbbenetes tény, de igaz,
évente mintegy egymillió ember betegszik
meg a nem megfelelően tárolt, a nem megfelelő higiéniai feltételek miatt szennyezett, vagy helytelenül hőkezelt csirkehústól.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
csirkehús | rendelés | ételmérgezés | csirke | étterem
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!