A csirkemell az egyik legsokoldalúbb hús, amit számos módon elkészíthetünk attól függően, hogy milyen fűszereket vagy szószokat adunk hozzá.
Az egyetlen rossz dolog talán, amit elkövethetünk a csirkemellel, ha kiszárítjuk. Ez akkor fordulhat elő, ha túlságosan sokáig hőkezeljük anélkül, hogy a nedvességet a hús belsejébe zárnánk. Van azonban egy nagyon egyszerű trükk, amivel többé nem kell csalódottan falatoznunk még a natúr csirkemellet sem.
A lédús csirkemellek elkészítésének egyik egyszerű módja az, ha egy darab sütőpapírt helyezünk a hús alá és a tetejére, mielőtt sütni kezdenénk.
A sütőpapír ugyanis megakadályozza azt, hogy a csirkemell kiszáradjon.
Szintén jó módszer, ha a befűszerezett csirkemellet belecsomagoljuk a sütőpapírba és sütőben készítjük el. Ha pedig alá még zöldségeket is teszünk, egy csomagban elkészíthetünk egy teljes értékű főételt is. A módszer lehetővé teszi, hogy a hús és a zöldségek a természetes levükben süljenek meg, így sokkal ízesebbek, aromásabbak is lesznek az ételeink.
Sokan hasonló módszert alkalmaznak a csirkemell sütésekor, csak sütőpapír helyet alufóliát használnak. Ennek nagy hátránya azonban, hogy sütés közben beletapadhat a húsba, ezzel szemben a sütőpapírral nem járhatunk így.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
konyhai praktika | konyhai trükk | konyhai tipp | csirkemell
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!