Szellemcsocsó és pingpong-étkezőasztal készült a komoly játék jegyében

Az olasz FAS Pendezza az elmúlt években kísérletezett örökzöld játékok újragondolásával, így készült el a tengerparti buggy ihlette átlátszó, króm díszítésű játékszer.

A bergamói Pandezza testvérek cége már az 1964-es alapítás óta játékokat készít, ám a két évvel ezelőtti „új luxus” tematikájú Maison&Objet dizájvásárra megtalálta az idilli témát a közös szórakozásban. A sorozat művészeti tervezője a Basaglia + Rota Nodari dizájncég volt, a gyártást helyi (bergamói) szakemberekre bízták, akik minőségi anyagokat használtak, ahogy az dizájnerberkekben illik.

A csócsóasztal eredetiéjét (Ciclope Capri) az 50-es évekbeli olasz buggy, a spiaggina ihlette, különösen annak króm szegélyei, faberakásos betétei és kézi szövése. Beltérre viszont az új, átlátszó, krómbevonatú Ghost lesz a nyerő.

„A játék komoly dolog”

– idézte a cég a híres dizájn-teoretikus, Bruno Munari még híresebb mondását, hozzátéve, hogy a felnőtteknek sem csak szórakozás a játék, de javítja a közérzetet, serkenti a kreativitást, segíti levezetni a stressz és akár az erőnlétünket is fejlesztheti. Márpedig ha így van, nem azt kell megindokolni, miért játszunk, hanem azt, hogy egyáltalán miért hagyjuk abba.

A FAS Pendezza mindezzel tisztában van, ezért olyan játékokat készített, ami gyerekek és felnőttek számára is több egyszerű tárgynál: „A vidámság, az elegancia és az időtlen minőség szimbólumai.”

„A Ghost személyisége elegáns és elbűvölő, értékes jelenléte egy finom személyiségé – írja a FAS Pedezza, és mi sem írhatnánk szebben. – Ugyanakkor nemcsak egy 'mindent a szemnek' tárgy, hanem valódi professzionális csocsóasztal, amivel rendes meccseket lehet játszani.”

A Ghost csocsó mellett az olaszok elkészítették a Crystal pingpongasztalt (fekete és fehér üvegfelülettel), ami a háló levétele után egy elegáns étkezőasztallá válik, illetve a Shadow biliárdasztalt, ami az áttetsző lábainak köszönhetően úgy néz ki, mintha úszna a levegőben.

(Forrás, fotók: Clara Buoncristiani)

pingpong | FAS Pendezza | játék | csocsó | Basaglia + Rota Nodari

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom