Close
Az ilyen túrákért vártuk nagyon a legszebb évszakot

Az ilyen túrákért vártuk nagyon a legszebb évszakot

Pazar dunai kilátás, őszi színekben pompázó romantikus, mesebeli erdők, völgyek és rétek – mi más kell még egy tökéletes őszi túrához?

Semmi, azonkívül, hogy jelentkezünk a Magyar Kaland-Sport Egyesület Nonprofit Szervezet (Makase) által szervezett kirándulásra, és időben megjelenünk az indulás helyszínén október 20-án.

A nap a zebegényi Duna-partról indul, és ha a résztvevők bebarangolták a Börzsöny érintetlen erdejét, ott is ér véget. Közben átérezhetik a falu hangulatát, megcsodálhatják a nevezetességeit, és elfogyaszthatnak egy jól megérdemelt házi rétest.

Zebegényből a kikötő parkolójából indulva halad a csapat a falu központja felé, elsétálva a Havas Boldogasszony templom mellett. A Malom-völgyi patak bal partján kezd emelkedni az út a Kálvária domb irányába, ahol megnézik a trianoni emlékművet és a Kálvária kápolnát, valamint élvezik a csodálatos kilátást. Érintik az Ernő-forrást, felfrissülhetnek a vizéből, majd folytatják az útjukat a Remete barlangig. Ezt követően elég meredek kaptató következik, míg elérik a túra legmagasabb pontját (482 méter), a Julianus-kilátót. Innen páratlan a kilátás a Dunára, a Visegrádi-hegységre és a Börzsönyre. A Büdös-tó mellett lefelé sétálva jutnak el aztán Törökmezőre, onnan pedig vadregényes völgyeken, hangulatos patakon átkelve érnek vissza Zebegénybe, ahol a helyi rétesházban néhány finomsággal zárják az etapot.

A 24 kilométeres túra további tudnivalói itt olvashatóak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

túra | meredek | zebegény | ősz | kirándulás

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram