Close
Az ilyen túrákért vártuk nagyon a legszebb évszakot

Az ilyen túrákért vártuk nagyon a legszebb évszakot

Pazar dunai kilátás, őszi színekben pompázó romantikus, mesebeli erdők, völgyek és rétek – mi más kell még egy tökéletes őszi túrához?

Semmi, azonkívül, hogy jelentkezünk a Magyar Kaland-Sport Egyesület Nonprofit Szervezet (Makase) által szervezett kirándulásra, és időben megjelenünk az indulás helyszínén október 20-án.

A nap a zebegényi Duna-partról indul, és ha a résztvevők bebarangolták a Börzsöny érintetlen erdejét, ott is ér véget. Közben átérezhetik a falu hangulatát, megcsodálhatják a nevezetességeit, és elfogyaszthatnak egy jól megérdemelt házi rétest.

Zebegényből a kikötő parkolójából indulva halad a csapat a falu központja felé, elsétálva a Havas Boldogasszony templom mellett. A Malom-völgyi patak bal partján kezd emelkedni az út a Kálvária domb irányába, ahol megnézik a trianoni emlékművet és a Kálvária kápolnát, valamint élvezik a csodálatos kilátást. Érintik az Ernő-forrást, felfrissülhetnek a vizéből, majd folytatják az útjukat a Remete barlangig. Ezt követően elég meredek kaptató következik, míg elérik a túra legmagasabb pontját (482 méter), a Julianus-kilátót. Innen páratlan a kilátás a Dunára, a Visegrádi-hegységre és a Börzsönyre. A Büdös-tó mellett lefelé sétálva jutnak el aztán Törökmezőre, onnan pedig vadregényes völgyeken, hangulatos patakon átkelve érnek vissza Zebegénybe, ahol a helyi rétesházban néhány finomsággal zárják az etapot.

A 24 kilométeres túra további tudnivalói itt olvashatóak.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Close