Close
Az ilyen túrákért vártuk nagyon a legszebb évszakot

Az ilyen túrákért vártuk nagyon a legszebb évszakot

Pazar dunai kilátás, őszi színekben pompázó romantikus, mesebeli erdők, völgyek és rétek – mi más kell még egy tökéletes őszi túrához?

Semmi, azonkívül, hogy jelentkezünk a Magyar Kaland-Sport Egyesület Nonprofit Szervezet (Makase) által szervezett kirándulásra, és időben megjelenünk az indulás helyszínén október 20-án.

A nap a zebegényi Duna-partról indul, és ha a résztvevők bebarangolták a Börzsöny érintetlen erdejét, ott is ér véget. Közben átérezhetik a falu hangulatát, megcsodálhatják a nevezetességeit, és elfogyaszthatnak egy jól megérdemelt házi rétest.

Zebegényből a kikötő parkolójából indulva halad a csapat a falu központja felé, elsétálva a Havas Boldogasszony templom mellett. A Malom-völgyi patak bal partján kezd emelkedni az út a Kálvária domb irányába, ahol megnézik a trianoni emlékművet és a Kálvária kápolnát, valamint élvezik a csodálatos kilátást. Érintik az Ernő-forrást, felfrissülhetnek a vizéből, majd folytatják az útjukat a Remete barlangig. Ezt követően elég meredek kaptató következik, míg elérik a túra legmagasabb pontját (482 méter), a Julianus-kilátót. Innen páratlan a kilátás a Dunára, a Visegrádi-hegységre és a Börzsönyre. A Büdös-tó mellett lefelé sétálva jutnak el aztán Törökmezőre, onnan pedig vadregényes völgyeken, hangulatos patakon átkelve érnek vissza Zebegénybe, ahol a helyi rétesházban néhány finomsággal zárják az etapot.

A 24 kilométeres túra további tudnivalói itt olvashatóak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom