Close
Csodásan törnek át a szinteken a fák ebben a stílusos mexikói házban

Csodásan törnek át a szinteken a fák ebben a stílusos mexikói házban

A fák köré épült a ház és nem fordítva.

Az argentin Alejandro Sticotti építész tervezte meg a mexikói Guadalajarában ezt a kétemeletes házat, ahol az volt a cél, hogy ne sértsék meg a két fát az udvarban. Így esett, hogy a fák szinte áttörnek a szintek között, csodás kilátást biztosítva az emeletről, ahol mókusmászó magasságban szemlélhetjük a fatörzseket.

Az L alakú házban a kültér és a beltér gyönyörűen olvad össze, ami szépsége mellett a mexikói klímánál nagyon hasznos dolog is.

A házban egy kétgyerekes család lakik, akik számára mind biztosítják a hálószobák az intimszférát, a centrálisan elhelyezkedő nappaliban viszont óriási tere van a közös együttléteknek.

Stílusos, kifinomult, és még a természettel is tisztelettel bánik: csillagos ötös a projekt.

(Fotók: Cristobal Palma) 

ház | mexikó | fa | guadalajara | építészet

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram