Egy javaslat szerint fizetniük kellene a légitársaságoknak a késve megérkezett csomagok után

Egyelőre csak az Egyesült Államokban.

Az amerikai Közlekedési Minisztérium (DOT) javaslata értelmében a légitársaságok kötelesek lennének visszatéríteni a feladott poggyászok után fizetendő díjakat, amennyiben a csomagokat nem kapják meg időben az utasok.

A javaslat továbbá más extrák, például a wifi-hozzáférés díjának visszatérítését is előírná, ha a légitársaság nem biztosítja a szolgáltatást az utazás ideje alatt.

A jelenlegi szabályok csupán akkor írják elő a visszatérítést, ha a poggyászok elvesznek, bár a légitársaságoknak kártalanítaniuk kellene az utasokat a késve megkapott poggyászok következtében előforduló észszerű járulékos költségekért is.

A javaslat szerint a légitársaságok kötelesek lennének visszatérítést fizetni, ha a késés belföldi járat esetén meghaladja a leszállásától számított tizenkét órát, nemzetközi járat esetében pedig az érkezésétől számított huszonöt órát.

Amerikában tavaly több mint százezer panasz érkezett a légitársaságok szolgáltatásaira, sokan például azt állították, hogy a társaságok adott esetben megtagadták a visszatérítést. A DOT a következő napokban dolgozza ki az indítványt, az esetleges új szabályzat leghamarabb jövő nyáron léphet életbe.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Pixabay)

utazás | usa | repülőtér | kárpótlás | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom