Grace Kelly és Brigitte Bardot kel életre a Daalarna legújabb menyasszonyiruha-kollekciójában

Központi szerepet kapnak a strukturált tervezői megoldások, valamint a csillogás és az illúzió – mindez ráadásul nemcsak a ruhákon érhető tetten, hanem a fotózás helyszínéül választott W Budapest különleges belsőépítészeti megoldásaiban is megnyilvánul.

„Az Illusion kollekcióval tulajdonképpen visszanyúltunk azokhoz a klasszikus Daalarna fazonokhoz, amelyekkel a márka 2002-es létrehozásakor ismertté váltunk, és újraértelmeztük őket a mai korra” – meséli Benes Anita. Az egyik ilyen látványos visszatérés a strukturált és alakformáló esküvői ruhák erőteljesebb megjelenítése az új kollekcióban a korábbi évekhez képest.

"Tervezőként mindig is rajongtam a fűzőért, szerintem csodálatosan ki lehet emelni a segítségével a nőies idomokat, és hangsúlyozni a menyasszonyok romantikus stílusát. Azok számára pedig, akinek a karcsúsítás és az alakformálás ugyan nem célja egy ilyen darabbal, de beleszerettek a formavilágba, izgalmas fűzőszerű megoldásokat álmodtunk meg például gyöngyözött csipkéből, amelyek a klasszikus korzett illúzióját keltik, de egy sokkal felszabadultabb, kényelmesebb érzettel párosulnak" – magyarázza.

Benes Anita szeme előtt a régi filmek, Grace Kelly és Brigitte Bardot emlékezetes ruhái lebegtek a tervezésnél,

általuk szerette volna kicsit megidézni az 50-es és 60-as évek nőies divatját.

Úgy véli, hogy az ilyen típusú esküvői ruhák készítésekor jön igazán jól az a magas szakképzettséggel rendelkező varrodai és kézműves csapat, amely a Daalarna budapesti bázisán évek óta tökéletesen megvalósítja a legbonyolultabb szabásmintákat is.

„Az ilyen típusú, az alakot tökéletesen követő ruháknál egy-két centinek is óriási jelentősége van, nagyon magas szakértelem és precíz technológia szükséges az elkészítésükhöz, de ugyanilyen sok múlik a minőségi alapanyagokon is" – mondja. Kiemeli, büszke arra, hogy a Daalarnánál ez sem jelent problémát a csapatuknak.

Az új Illusion kollekció több olyan esküvői ruhát is tartalmaz, ahol az illúziótüll játékos megoldásai állnak a fókuszban, de a mostanában nagyon erőteljes trendként jelenlevő

csillogó alapanyagok és halternyakas megoldások is jelen vannak.

„Imádom az illúziótüll illúzióját, amelynek segítségével például egy merész, pánt nélküli ruha hatását tudjuk kelteni, miközben ez a közelről is alig észrevehető alapanyag az extra tartással magabiztosságot kölcsönöz a viselőjének. De ugyanígy nagy kedvencem a halternyak is, amely azáltal, hogy szabadon hagyja a vállakat, de egy magasan záródó nyakkal végződik, egy szexi, mégis visszafogott megoldást jelent azoknak a menyasszonyoknak, akik nem szeretnék kiemelni a nagy napon a dekoltázsukat” – hangsúlyozza a tervező.

Ismét bekerültek színes ruhák is a kollekcióba,

illetve olyan törtfehér és fekete alkalmi ruhák, amelyeknek bármelyike akár esküvői ruhaként is megállja a helyét a modern és trendteremtő menyasszonyok nagy napján.

A kampányképek a W Budapest legkülönlegesebb belső tereiben készültek, amelynek izgalmas belsőépítészeti megoldásai szintén az illúzió és a varázslat kettősét idézik meg. A hotel a rengeteg tükröződő felület és az egymásból nyíló folyosók miatt sokszor egy misztikus labirintusra emlékeztet. A tükrök és Houdini, a magyar származású amerikai illuzionista és bűvész inspirálta dizájn a szállodában található AWAY Spaban is visszaköszön, ahol a vízi elemekkel kiegészülve a végtelen tér érzetét keltik. A rejtett ajtók titkos terekbe vezetnek, ahol a vendégek megpihenhetnek, miközben kiszabadulnak a nyüzsgő városból.

„Mindig is imádtam az angol belsőépítészeti stílust, amelynek elemei visszaköszönnek a gyönyörűen felújított W Budapestben is” – meséli Benes Anita.

„Szeretem, hogy rendhagyó és izgalmas módokon gondolták újra ezt a nagy múltú épületet, és bátran nyúltak a terekhez. Közel áll hozzám az, ha valaki nem ragad le a jól bevált dolgoknál, hanem mer újat mutatni, még akkor is, ha ettől esetleg megosztóvá válik. Nagyon örülök, hogy itt fotózhattuk az új Daalarna kollekciókat – az Illusiont és a White Swant –, úgy érzem, hogy az esküvői ruháink igazán életre keltek ezekben a karakteres terekben” – teszi hozzá.

(Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán)

daalarna | esküvői ruha | menyasszonyi ruha

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom