Close
Ebben az ultramodern dzsekiben bátran nekivágnánk egy motorostúrának

Ebben az ultramodern dzsekiben bátran nekivágnánk egy motorostúrának

Bárki számára elérhetővé vált az a szintű védelem, amit a MotoGP-ben is használnak.

Attól, hogy valaki nem versenyzik profi szinten, sajnos ugyanakkorát eshet, mint a profik. Éppen ezért teszi elérhetővé a Dainese bárki számára ugyanazt a védelmet, ami a MotoGP-ben már bevált. Motorozni ugyanis veszélyes, különösen akkor, ha egy csomó autóval és kamionnal is számolni kell. Ez a modern technológiával felszerelt okosdzseki simán életet menthet.

A Dainese már több mint huszonöt éve fejleszt ehhez hasonló védőfelszereléseket, az új dzseki pedig a legmodernebb D-air technológián alapszik. Tulajdonképpen légzsákként funkcionál a motorosok számára.

Hét különböző szenzorral szerelték fel, pakoltak bele például GPS-t, gyorsulásmérőt és giroszkópot is,

amelyek másodpercenként ezerszer monitorozzák a környezetet.

Ennek köszönhetően a másodperc töredéke alatt képes reagálni, ha a processzor veszélyt érzékel, azonnal aktiválódik a légzsák.

A fejlesztők arra is gondoltak, hogy az okosdzsekit kényelmes legyen viselni. Bármilyen másik dzseki alatt vagy akár felett is hordható, kopás- és vízálló anyagból készült, ráadásul könnyedén szellőzik, hogy nyáron se legyen túl meleg. Az abszolút uniszex védőfelszerelés hat különböző méretben lesz megrendelhető 699 dollárért, vagyis kb. 200 ezer forintért.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dainese)

védőfelszerelés | motogp | dzseki | légzsák | motorozás

FOLYTASD EZZEL

Már nem a Gucci a világ legmenőbb divatmárkája

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram