Close
Ebben az ultramodern dzsekiben bátran nekivágnánk egy motorostúrának

Ebben az ultramodern dzsekiben bátran nekivágnánk egy motorostúrának

Bárki számára elérhetővé vált az a szintű védelem, amit a MotoGP-ben is használnak.

Attól, hogy valaki nem versenyzik profi szinten, sajnos ugyanakkorát eshet, mint a profik. Éppen ezért teszi elérhetővé a Dainese bárki számára ugyanazt a védelmet, ami a MotoGP-ben már bevált. Motorozni ugyanis veszélyes, különösen akkor, ha egy csomó autóval és kamionnal is számolni kell. Ez a modern technológiával felszerelt okosdzseki simán életet menthet.

A Dainese már több mint huszonöt éve fejleszt ehhez hasonló védőfelszereléseket, az új dzseki pedig a legmodernebb D-air technológián alapszik. Tulajdonképpen légzsákként funkcionál a motorosok számára.

Hét különböző szenzorral szerelték fel, pakoltak bele például GPS-t, gyorsulásmérőt és giroszkópot is,

amelyek másodpercenként ezerszer monitorozzák a környezetet.

Ennek köszönhetően a másodperc töredéke alatt képes reagálni, ha a processzor veszélyt érzékel, azonnal aktiválódik a légzsák.

A fejlesztők arra is gondoltak, hogy az okosdzsekit kényelmes legyen viselni. Bármilyen másik dzseki alatt vagy akár felett is hordható, kopás- és vízálló anyagból készült, ráadásul könnyedén szellőzik, hogy nyáron se legyen túl meleg. Az abszolút uniszex védőfelszerelés hat különböző méretben lesz megrendelhető 699 dollárért, vagyis kb. 200 ezer forintért.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dainese)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom