Close
Banglades fővárosának színes káosza adja meg az igazi varázsát

Banglades fővárosának színes káosza adja meg az igazi varázsát

A világ egyik leghatalmasabb városa, de mintha mégsem lenne annyira fősodorban Dakka, Banglades elképesztően gazdag történelmi múlttal és brutálisan gyorsan fejlődő, közel 18 milliós metropolisza.

Számos kettősség jellemzi: ugyanúgy megférnek egymás mellett a régmúlt emlékeit őrző, a brit gyarmati korból származó épületek és a legmodernebb bevásárlóközpontok, mint a fejedelmi lakosztályokkal felszerelt ötcsillagos szállodák és a világ egyik legnagyobb mecsetje. Külső szemlélőnek első blikkre túl zsúfoltnak, folyton zsizsegőnek és kicsit kaotikusnak tűnhet, de ez adja meg a város igazi varázsát.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom