Close
Banglades fővárosának színes káosza adja meg az igazi varázsát

Banglades fővárosának színes káosza adja meg az igazi varázsát

A világ egyik leghatalmasabb városa, de mintha mégsem lenne annyira fősodorban Dakka, Banglades elképesztően gazdag történelmi múlttal és brutálisan gyorsan fejlődő, közel 18 milliós metropolisza.

Számos kettősség jellemzi: ugyanúgy megférnek egymás mellett a régmúlt emlékeit őrző, a brit gyarmati korból származó épületek és a legmodernebb bevásárlóközpontok, mint a fejedelmi lakosztályokkal felszerelt ötcsillagos szállodák és a világ egyik legnagyobb mecsetje. Külső szemlélőnek első blikkre túl zsúfoltnak, folyton zsizsegőnek és kicsit kaotikusnak tűnhet, de ez adja meg a város igazi varázsát.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

utazás | banglades | pillanatok | életkép | dakka

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram