Fantasztikusan néz ki ez a spirális kilátó, ami a lehető legkevesebbet veszi el az erdőből

Kilátó és tanösvény egy védett erdőben lévő szabadidőpark közepén, amihez bárki szabadon hozzáfér.

Lombkorona-ösvényben mi is roppant erősek vagyunk, de azért Dániában is egész jól összetákoltak néhány lécet. A Forest Tower 2017-ben épült meg a Camp Adventure Parkban, és annak egyik védjegyévé vált azóta.

900 méteres sétány vezet a 45 méter magas kilátó tetejére, és a spirális formának köszönhetően mindenféle szögből megcsodálható a környező védett erdő.

Mivel nincsenek lépcsők, bárki számára szabadon hozzáférhető a kilátó.

A pontos helyszín Gisselfeld Klosters Skove, egy tavakkal, patakokkal és más vizes élőhelyekkel tarkított védett erdő, Koppenhágától egy órányira délre.

A kilátó hengeres elrendezése minimálisra csökkenti a környezetbe való beavatkozást, miközben számos növényfajra rálátást enged. Van egy alacsonyabb és egy magasabb sétaút, az alacsonyabb (és a torony) az erdő fiatalabb területein, a magasabb az idősebbeken halad át, és ez utóbbi egyben tanösvény is. Odafönt kilátóterasz is található.

A középen karcsúsított henger stabilabbá teszi a szerkezetet, egyben megnöveli a kilátóterasz méretét.

Ugyanakkor a Camp Adventure szabadidőpark más élményeket is kínál, többek között falmászást és kötélpályát is.

 

A tornyot egy dán dizájner-csapat, az Effekt tervezte az Arup közreműködésével, és az eddigi öt évében már több díjat is elnyert, sőt 2020 októberében még egy önálló, 120 oldalas könyv is megjelent róla.

 

 

(Forrás: Effekt, fotók: Camp Adventure, R. Hjortshoj, Mads Tolstrup, Anthony Bogdan)

Dánia | kirándulás | erdő | effekt | kilátó

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom