Híd lehet egy sima szürke betondarab is – de akár ez is

Ez a különleges híd az egyik legjobb dolog, ami egy várossal történhet.

2015 augusztusában adták át a koppenhágai körhidat (Cirkelbroen), amit a dán-izlandi Olafur Eliasson tervezett. A híd öt körből áll, mindegyiken különböző magasságú árbócokkal, melyeket összesen 118 fémkábel tart, és természetesen a város hajózási kultúráját idézik.

Az egyik kör platform elforog, ezzel a nagyobb hajók is át tudnak kelni a csatornán.
A 40 méter hosszú hidat a Nordea alapítvány adományozta a városnak. Lehetett volna egy sima szürke betondarab, ami pragmatikusan összeköti a két partot, és mindennap átsétál rajta néhány ember. Ehelyett teljesen más történt:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Architecture & Design (@architectanddesign) által megosztott bejegyzés

Amellett, hogy a hajók is elférnek, bőven van hely a gyalogosoknak és bringáknak is, meg lehet állni gyönyörködni a kilátásban, míg a játékos dizájn egy új látványosságot jelent a városban.

Este a korlát vöröses LED-fénnyel világít, összehangolva a közvilágítással. A cikkcakkos layout önkéntelen lassításra készteti a bringásokat, akik így inkább nézelődhetnek, hacsak nem sietnek nagyon-nagyon.

(Fotók: GettyImages)

koppenhága | biciklis híd | Dánia | híd | Cirkelbroen

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom