Felépült Dante szellemkastélya Ravennában

Ravenna MAR múzeumába álmodta meg éteri szobrának kiterjesztett változatát Edoardo Tresoldi, aki Sacral, azaz Szakrális címmel illette Dantét megidéző alkotását. A mű kísérteties módon gondolja újra a klasszikus építészet elemeit, melyekről maga az itáliai mester is készített illusztrációkat. Az installáció 2021. szeptember 1-jétől egészen január 9-ig megtekinthető.

A dróthálóból készült építmény Ravenna művészeti múzeumának 16. századi kolostorának udvarán áll. Az installáció tulajdonképpen egy hatalmas szobor, amelybe belépve a látogatók megismerhetik Dante útját. Az alkotó, Edoardo Tresoldi szerint a műve képes arra, hogy párbeszédet hozzon létre a múlt és a jelen között.

A művész feladata a Dante által megálmodott lelkek kastélyának újraértelmezése volt, amely arra kéri a látogatókat, hogy egy szürreális élményt elképzelve merüljenek el az életmű felfedezésében.

Mint ismert, az ihletet adó kastélyt Dante a Pokol IV. énekében ábrázolja, mint egyfajta szimbolikus helyet. Ott laknak ugyanis azok a lelkek, akik becsületet és hírnevet hagytak maguk után a földön. Ők az ókor nagy filozófusai, költői, tudósai, írói. Olyan emberek, akik nagyszerűek voltak földi életükben erkölcsi tulajdonságaik miatt, de örök szenvedésre vannak ítélve.

Ha Dante művészetében szeretnénk elmélyülni, nem kell Ravennáig utaznunk. Szegeden ugyanis Dante 700 címmel nyílt kiállítás az itáliai mester halálának 700. évfordulója alkalmából.

(Forrás: Designboom, fotók: Roberto Conte, ilcontephotography)

Dante | ravenna | installáció | kiállítás | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom