Close
Csodásan tiszteleg David Bowie előtt a Vans

Csodásan tiszteleg David Bowie előtt a Vans

Ezekre a cipőkre Ziggy Stardust is büszke lenne. 

Három éve távozott az égi színpadra minden idők egyik legnagyobb zenésze, aki színészként, festőként, divatdiktátorként és átalakuló-művészként is sokkolta a világot, hatása a popkultúrára valószínűleg felmérhetetlen.

Az angliai születésű polihisztor hatvankilenc éven át tartó földi küldetése során, öt évtizednyi pályafutása alatt többször változtatta meg a zenét, akárcsak a külsejét és személyiségét, kiérdemelve a pop kaméleonja becenevet.

Kiadott huszonkilenc stúdióalbumot, beválasztották a Rock And Roll Hírességek Csarnokába, kapott hat Grammy-díjat.

Népszerűsége mit sem csökkent a halála után: nemsokára láthatjuk az életéről készült filmet, Londonban nyitottak egy David Bowie-tematikájú bárt, a népszerű cipőmárka, a Vans pedig egy vadonatúj kollekcióval tiszteleg a néhai szupersztár előtt.

A limitált kiadású modelleket David Bowie albumai inspirálták, így bármikor megidézhetjük azok hangulatát. Illetve egészen pontosan április ötödikétől, merthogy azon a napon kerülnek a cipők világszerte az üzletekbe.

Valamennyi lábbelit David Bowie egy-egy ikonikus lemezéről mintázták: a Slip-On 47 VDX-t a Hunky Dory, a The Old Skoolt és az Era-t az Aladdin Sane és a Space Oddity, az Sk8-Hi-t pedig a kihagyhatatlan Ziggy Stardust ihlette.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Coolmaterial, Getty Images)

Close