Close
Százból kilencvenhét: Kreinbacher pezsgő is tarolt a világ legnagyobb borversenyén

Százból kilencvenhét: Kreinbacher pezsgő is tarolt a világ legnagyobb borversenyén

Boros körökben izgalmas nap a mai: közzétették a Decanter World Wine Awards, azaz világ egyik legnagyobb és legnívósabb borversenyének díjazottait. Magyarként is van minek örülni.

Az egyik legnagyobb és legrangosabb nemzetközi megmérettetésre 61 országból összesen 16 903 bor és pezsgő érkezett. A borokat 275 szakértő, köztük 59 MW (Master of Wine) és 25 Master Sommelier értékelte még május elején, az eredmények viszont csak most lettek nyilvánosak.

A százpontos rendszerben kilencvenöt pont feletti boroknak ítélnek oda aranyérmet, ezután újrakóstolva őket kerülnek ki a platinaérmes borok és pezsgők: így kapta a rangos elismerést a tavaly 95 pontos Kreinbacher Prestige Brut idén 97 ponttal, a 2016-os Figula Köves, a 2016-os Mad Wine – korábbi Szent Tamás Pincészet – Mád Late Harvest és a 2013-as Sauska 6 puttonyos aszú mellett.

A pezsgők között egyébként mindössze tizenegy platina született a világon, olyan nevekkel, mint a Charles Heidsieck Blanc des Millénaires vagy a Piper-Heidsiech Vintage Brut 2008, utóbbi ráadásul Rare Millésime 2002 prestige cuvée-jével a Best in Show díjat is bezsebelte – ez már tényleg a csúcsok csúcsa.

Ezen felül is büszkék lehetünk a magyar borokra, hiszen négy tokaji borászat – a Gróf Degenfeld, a Holdvölgy, Orosz Gábor és a Zombory Pince – egy-egy tétele aranyérmet nyert, de számos ezüsttel és bronzzal is gazdagodtunk.

Bravó!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Gyana Dániel, Kreinbacher Birtok)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom