Óvatosságra intik az Európába utazókat a decemberi időjárás miatt

Az időjárás a napokban több fennakadást is okozott, és várhatóan a következő napok sem lesznek eseménytelenek, ezért több országban is időjárási figyelmeztetést adtak ki.

Moldovában és Ukrajnában a heves havazások áldozatokat követeltek, Bulgáriában pedig szükségállapotot hirdettek, mivel a viharok miatt több mint ezer falu maradt áram nélkül. Az Ír Meteorológiai Szolgálat hidegre és jégre vonatkozó figyelmeztetést adott ki.

Az egyik meteorológiai weboldal szerint az idei tél minden hónapban másképp alakul, és decemberben Európában valamint az Egyesült Államok keleti részén különösen hidegre lehet számítani.

A kontinens több országában is folytatódik a havazás, így Norvégiában, Dániában, Hollandiában, Belgiumban, Franciaországban, Olaszország egyes részein és még Spanyolországban is néhány helyen.

A következő tíz napban havazás várható az Egyesült Államokban is, a Sziklás-hegység nyugati régiójában, a Középnyugat egyes részein, Északkeleten és a Központi-síkság egyes területein.

Egyes előrejelzések szerint viszont nem a december eleji idő fogja megadni az alaphangot a hónap hátralévő részére, mivel az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban az átlagosnál magasabb hőmérséklet várható. A skandináv országokra és Skócia északi részére viszont extrém hideget jósolnak.

A szokásosnál melegebb várható Spanyolországban, Törökországon és a Balkánon, így aki elmenekülne a hideg előle, ezeken az úti célokon megtalálhatja a szükséges napsütésdózist.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

december | utazás | időjárás | Európa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom