Close
Ez az új multiszenzoros művészeti kiállítás a világűrbe repít

Ez az új multiszenzoros művészeti kiállítás a világűrbe repít

Denverben egy olyan interaktív installációt hoztak létre, amely lehetővé teszi, hogy minden érzékszervünket bevetve mélyüljünk el a művészetben.

A díjnyertes művészeti és szórakoztató cég, a Meow Wolf által tervezett Convergence Station lenyűgöző, négy történetet átfogó, interaktív kiállítást mutat be.

A minden eddiginél ambiciózusabb projektjükben három év alatt több mint háromszáz művésszel dolgoztak együtt. A kiállítás a kaleidoszkópikus katedrálisok, a korinthoszi katakombák és a túlvilági városképek új valóságába repíti a látogatókat.

A koncepció szerint a négy különböző, idegen világból álló állomást egy ritka kozmikus esemény hozza össze, hogy együtt teremtsenek új életet. Ebben a párhuzamos világban ráadásul egy rejtélyt, négy nő titokzatos eltűnését is meg kell oldaniuk a látogatóknak, akiket multimédiás nyomok vezetnek a megfejtésig.

A szervező szerint a művészet és a technológiák új mércét állítanak fel a nagyszabású, magával ragadó kiállítások számára a világon. A tárlat szeptember 17-én nyit.

Nem ez az egyetlen olyan multiszenzoros kiállítás, amely különleges élményt kínál. Azok számára, akik arról álmodoznak, hogy meglátogatják a perui Machu Picchut, egy új VR-kiállítás segít, hogy teljesen elmerüljenek az UNESCO Világörökség részeként számon tartott látványosságban.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Meow Wolf)

kiállítás | tárlat | denver | installáció

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram