Close
Virtuális sétára csábít Machu Picchu

Virtuális sétára csábít Machu Picchu

A koronavírus kitörése óta egyre népszerűbbek a virtuális utazási élmények. Számos múzeum, színház és természeti vagy kulturális nevezetesség teszi lehetővé az érdeklődők számára, hogy az otthonuk biztonságából járják be a világot. Most azonban egy múzeum döntött úgy, egészen különleges megoldásokkal hozza még közelebb a világ egyik legnagyobb csodáját.

Azok számára, akik arról álmodoznak, hogy meglátogatják a perui Machu Picchut, egy új VR-kiállítás segít, hogy teljesen elmerüljenek az UNESCO Világörökség részeként számon tartott látványosságban. Az októberben, a floridai Boca Raton Művészeti Múzeumban debütáló Machu Picchu and the Golden Empires of Peru kiállítás az első, amely 360 fokos, interaktív VR-élményt kínál.

A vendégek úgy érezhetik, hogy Machu Picchu romjai között sétálnak, közben pedig valóban megismerhetik az egykor ott élt ősi civilizációt is.

A virtuális valóság élményét multiszenzoros stimulációs funkciók emelik még magasabb szintre. A VR-utazók lényegében látják, hallják, sőt még bele is szagolhatnak az Andok csodálatos vidékének történelmébe. A kiállításon az egyedülálló VR-élmény mellett a valaha volt legnagyobb andoki aranygyűjteményt is bemutatják.

A kiállításon százkilencvenkét műtárgyat állítanak ki, melyek a királyi sírokból származnak. Az egyik különösen figyelemre méltó emléktárgy Chimú császár 1300-ból származó, teljesen épen megmaradt arany öltözéke.

Még Floridáig sem kell azonban elmennünk néhány virtuális túráért, hiszen ezek egy része az otthonunkból is elérhető. Érdemes akár az ókorba is visszarepülnünk. Az Ancient World csapata páratlan virtuális túrára csábít bennünket. Segítségükkel bepillanthatunk Pompeji nyüzsgő világába a vulkánkitörtés előtt, és megtekinthetjük Jeruzsálem óvárosát is.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Unsplash, Getty Images)

kiállítás | virtuális valóság | machu picchu | amerika | usa

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram