Időutazó virtuális túrán látogatható meg az ókori Jeruzsálem, Róma és Athén

Az Ancient World csapata páratlan virtuális túrára csábít bennünket. Segítségükkel bepillanthatunk Pompeji nyüzsgő világába a vulkánkitörtés előtt, és megtekinthetjük Jeruzsálem óvárosát is.

Az ausztrál székhelyű Lithodomos VR vállalat 2018-ban kezdett el dolgozni a nem mindennapi virtuális túrákon. Akkor a jeruzsálemi Dávid-torony múzeumával együttműködve alkottak meg virtuális múzeumélményeket, a koncepció folytatásaként pedig óvárosi gyalogtúrára kalauzolták el az érdeklődőket.

Végül huszonhárom virtuális túrát készítettek el egytől egyig az ókori világban, amely okostelefonról, táblagépről és számítógépről is elérhető.

A virtuális túrák helyszínei a Földközi-tenger partvidékén találhatók, megelevenedik többek között Athén, Barcelona, Madrid, Pula, Róma, Lisszabon és Split is, de kikacsinthatunk a Stonehenge-hez is.

A fejlesztők arra törekedtek, hogy a rekonstrukciók a lehető legpontosabbak legyenek, ehhez komoly kutatómunkát végeztek. Régészeti és történelmi adatokat, helyszínrajzokat gyűjtöttek, ezeket egy információs rendszerbe töltötték fel, hogy aztán 3D modellek készüljenek belőlük. Végül az esetleges korrekciók, finomítások érdekében a régészeti parkok és múzeumok szakértőit is bevonták a munkába.

A végeredmény annyira tökéletes lett, hogy a pékségek előtt elhaladva szinte érezhetjük a friss kenyér illatát, már-már megérinthetjük a korinthoszi oszlopokat, és szédítően érezhetjük magunkat a végtelennek tűnő márványpadlón haladva.

Mivel az utóbbi hónapokban az életünk többnyire a négy fal közé szorult, nem csoda, hogy folyamatosan az utazás körül jár az agyunk. Szerencsére számos lehetőség nyílik arra, hogy más kultúrákba csöppenjünk, hiszen akár online idegenvezetések, akár virtuális túrák segítségével végigjárhatunk számosat a világ legszebb, legkülönlegesebb épületei közül is. Hat remek helyszínt gyűjtöttünk össze, ahol a barangolás felér egy kulturális sokkhatással ebben az ingerszegény időszakban.

(Fotók: Ancient World)

görögország | Virtuális | túra | ókor | róma

FOLYTASD EZZEL

Ez téged is érinthet: butálisan sok lett az eladó lakás Magyarországon vannak olyan megyék, ahol közel a duplájára nőtt a szám

Te is érezted? Soha nem volt még ilyen meleg ezen a napon

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom