Close
Időutazó virtuális túrán látogatható meg az ókori Jeruzsálem, Róma és Athén

Időutazó virtuális túrán látogatható meg az ókori Jeruzsálem, Róma és Athén

Az Ancient World csapata páratlan virtuális túrára csábít bennünket. Segítségükkel bepillanthatunk Pompeji nyüzsgő világába a vulkánkitörtés előtt, és megtekinthetjük Jeruzsálem óvárosát is.

Az ausztrál székhelyű Lithodomos VR vállalat 2018-ban kezdett el dolgozni a nem mindennapi virtuális túrákon. Akkor a jeruzsálemi Dávid-torony múzeumával együttműködve alkottak meg virtuális múzeumélményeket, a koncepció folytatásaként pedig óvárosi gyalogtúrára kalauzolták el az érdeklődőket.

Végül huszonhárom virtuális túrát készítettek el egytől egyig az ókori világban, amely okostelefonról, táblagépről és számítógépről is elérhető.

A virtuális túrák helyszínei a Földközi-tenger partvidékén találhatók, megelevenedik többek között Athén, Barcelona, Madrid, Pula, Róma, Lisszabon és Split is, de kikacsinthatunk a Stonehenge-hez is.

A fejlesztők arra törekedtek, hogy a rekonstrukciók a lehető legpontosabbak legyenek, ehhez komoly kutatómunkát végeztek. Régészeti és történelmi adatokat, helyszínrajzokat gyűjtöttek, ezeket egy információs rendszerbe töltötték fel, hogy aztán 3D modellek készüljenek belőlük. Végül az esetleges korrekciók, finomítások érdekében a régészeti parkok és múzeumok szakértőit is bevonták a munkába.

A végeredmény annyira tökéletes lett, hogy a pékségek előtt elhaladva szinte érezhetjük a friss kenyér illatát, már-már megérinthetjük a korinthoszi oszlopokat, és szédítően érezhetjük magunkat a végtelennek tűnő márványpadlón haladva.

Mivel az utóbbi hónapokban az életünk többnyire a négy fal közé szorult, nem csoda, hogy folyamatosan az utazás körül jár az agyunk. Szerencsére számos lehetőség nyílik arra, hogy más kultúrákba csöppenjünk, hiszen akár online idegenvezetések, akár virtuális túrák segítségével végigjárhatunk számosat a világ legszebb, legkülönlegesebb épületei közül is. Hat remek helyszínt gyűjtöttünk össze, ahol a barangolás felér egy kulturális sokkhatással ebben az ingerszegény időszakban.

(Fotók: Ancient World)
jeruzsálem | Virtuális | róma | utazás | túra

FOLYTASD EZZEL

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom