Close
Ezek a leggyakrabban feltett utazási kérdések

Ezek a leggyakrabban feltett utazási kérdések

Az internetezőket elképesztő módon érdekli az utazás. A Google keresési adatainak felhasználásával pedig az is kiderül, hogy mire vagyunk a leginkább kíváncsiak.

# 4: Biztonságos most utazni?

A biztonság kérdése az utazások során rendre felvetődik, de általában az adott úti célra vonatkozik.

A világjárvány azonban ezt is megváltoztatta:  manapság leginkább arra vagyunk kíváncsiak, hogy a pandémia miatt melyek az új biztonsági protokollok, garantált-e a távolságtartás a repülőgépen, hogyan fertőtlenítik a járatokat, hány éves kortól kötelező a maszk viselése, és egyáltalán a célállomáson milyen karantén-kötelezettség vár az utazókra.

# 3: Megéri utazási biztosítást kötni?

A koronavírus pozitívnak nevezhető hozománya, hogy az utazási biztosításokat az emberek végre fontosnak tartják, és előrelátóan igénybe is veszik.

Az utazási biztosítás kiválasztásakor számos tényezőt figyelembe kell venni, beleértve azt is, hogy a Covidhoz kapcsolódó vis maior-helyzetek, például a váratlan karantén, részét képezi-e a biztosításnak.

# 2: Miért fontos az utazás?

Valószínűleg az utazás iránti vágyunkat kívánjuk igazolni azáltal, hogy tudományos válaszokat keresünk rá.

A legújabb kutatások kimutatták, hogy valódi egészségügyi előnyei vannak a nyaralásnak és általában az utazásnak, hiszen csökkenti a stresszt, növeli az agy teljesítményét, javítja a szív egészségét és fokozza a kreativitást.

# 1: Az utazás hobbi?

Talán kevesen gondolták, hogy ez a leggyakrabban feltett utazási kérdés a Google-ben, pedig így van.

Elképzelhető, hogy a lelkes utazók próbálják így igazolni utazási szorongásukat, de az is előfordulhat, hogy azért kerül a figyelem középpontjába az utazás, mert nem tudunk sehová se menni.

A szakértők szerint a válasz egyértelmű igen, az utazás hobbi.

És látszólag annyira fontos, hogy az amerikaiak harmincnyolc százaléka most felhagyna a szexszel is az utazás érdekében.

 

Kutatások igazolták, hogy az utazni vágyók nyolcvan százaléka már elkészítette a következő hat hónapra vonatkozó tervét. A szakemberek szerint ennek oka, hogy bár a pandémia gyakorlatilag lenullázta az utazások számát, az oltások egyre szélesebb körű terjedése ismét okot ad az optimizmusra. A globális átolottság még messze van. A fogadóországok eltérő gyakorlatokat vezettek be, a szakértők pedig azt hangsúlyozzák, legalább 2022-ig nem várható, hogy az utazás olyan könnyűvé és egyszerűen hozzáférhetővé váljon, mint azelőtt. Ráadásul nemcsak az utazók részéről van szükség hatalmas erőfeszítésre, hanem a légitársaságoktól, és a turisztikai ügynökségektől is folyamatos elérhetőséget igényel az, hogy az utazókat tájékoztassák a lehetőségeikről.

(Fotók: Unsplash)

kereső | keresés | utazás | statisztika | google

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram