Close
Van valami, ami visszaadja az utazásba vetett hitet

Van valami, ami visszaadja az utazásba vetett hitet

Kutatások igazolták, hogy az utazni vágyók nyolcvan százaléka már elkészítette a következő hat hónapra vonatkozó tervét. A szakemberek szerint ennek oka, hogy bár a pandémia gyakorlatilag lenullázta az utazások számát, az oltások egyre szélesebb körű terjedése ismét okot ad az optimizmusra.

A Longwoods International ezer amerikai felnőtt bevonásával készített egy átfogó kutatást az utazási szokások változásáról. A válaszadók mintegy negyven százaléka úgy nyilatkozott, hogy a vírusveszély befolyásolja az utazással kapcsolatos döntéseit.

A válaszadók negyvenöt százaléka a pandémiát követő első utazása során barátait és a családtagjait látogatná meg, további harmincöt százalék pedig vízpartot választana.

Az amerikaiak továbbra is elsősorban belföldi úti célokat részesítenek előnyben a nemzetközivel szemben, az utazás módját tekintve pedig a személygépkocsis közlekedést jóval többen választanák a légi, vagy a vasúti utazás helyett.

A kutatást vezetők beszámoltak arról is, hogy az amerikaiak utazási optimizmusa egyenes arányban nő az oltások terjedésével. A válaszadók egyharmada úgy nyilatkozott, hogy a Covid–vakcina nincs hatással a jövőbeli utazásaik megtervezésére, a kutatásban résztvevők harmincnyolc százaléka a következő utazása előtt megvárja, amíg beoltják, további húsz százalék pedig azt is kivárja, amíg barátaik, családtagjaik is megkapják a vakcinát.

A minta alanyainak tizenkilenc százaléka azonban ennél jóval óvatosabb:

akkor indulna útnak, amikor az amerikai lakosság többségét beoltották.

A kutatók ez alapján pedig azt remélik, hogy amennyiben az Egyesült Államokban a járványügyi trendek kedvezővé válnak, a turizmus ismét fellendülő szakaszba kerülhet.

A globális átolottság azonban még messze van. A fogadóországok eltérő gyakorlatokat vezettek be, a szakértők pedig azt hangsúlyozzák, legalább 2022-ig nem várható, hogy az utazás olyan könnyűvé és egyszerűen hozzáférhetővé váljon, mint azelőtt. Ráadásul nemcsak az utazók részéről van szükség hatalmas erőfeszítésre, hanem a légitársaságoktól, és a turisztikai ügynökségektől is folyamatos elérhetőséget igényel az, hogy az utazókat tájékoztassák a lehetőségeikről.

(Fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Öt epikus európai kerékpárút, amelyen érdemes idén nyáron végigtekerni
A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom