Close
Ismét emeli a tétet a Déryné, és ennek sokan nagyon fognak örülni

Ismét emeli a tétet a Déryné, és ennek sokan nagyon fognak örülni

A boldogság neve brunch, ami mostantól egész évben, minden egyes nap elérhető a budai intézményben.

Az all-week brunch a Dérynében immár öt éves múltra visszatekintő hagyomány. December elejétől január első hétvégéjéig minden évben brunch üzemmódra lassították le a Dérynét, mert azt vették észre, hogy a hazai gazdasági és diplomata körnek, a kötetlen munkaidővel rendelkező sokezer vendégnek, és az itt dolgozó külföldieknek sokkal inkább erre van igényük, mint a reggeli virslire, az eggs benedictre, vagy a hagyományos üzleti ebédre.

Ezt a hagyományt most egy bátornak tűnő, ám számukra organikus lépéssel all-year, all-week brunch-ra nyújtották, vagyis ezentúl a Dérynében minden egyes nap várják a vendégeket reggelikkel és brunch klasszikusokkal.

– Ezzel a lépéssel szeretnénk szerényen megszolgálni azt a gesztust is, hogy az ország legjobb reggelizőjévé választott minket pár fontos orgánum, mondta el a Roadsternek a tulajdonos, Kovács Kristóf.

A dekadens all-week brunch egyben megtestesíti a Déryné küldetését, hogy a szürke hétköznapokat izgalmas, hedonista lakoma-élményekkel, század-eleji analóg gondoskodással tegye élhetővé, értelmessé és élvezhetővé.

– A brunch alapja a Déryné pékség által hajnalban sütött rozskovászos, negyvennyolc órás sourdough Tartine kenyér, illetve az édes brioche, babka, óriás croissantok és januártól a pékség által sütött hosszú érlelésű, ropogós nápolyi pizza – fejti ki Kovács Kristóf. – Újdonság az is, hogy a Déryné most négy-öt naponta új, rövidebb brunch- és vacsoralappal jelentkezik, tehát a klasszikusok mellett folyamatosan hozza a piaci kínálat újdonságait és azokat lenyűgöző fogásokat, amelyek személy szerint engem rabul ejtenek a világban kalandozva.

– Déltől a reggeli kínálat kiegészül ikonikus fogásainkkal, de az étlapon sűrűn megfordul a brassói, a schnitzel, az angus bolognai, a confit kacsacombok, az olvadozó gruyére toast, vagy az édes narancsvajjal sütött brioche French toast is.

A Déryné eddig is a város egyik, ha nem a legjobb reggelizőhelyének számított, mostantól pedig már a naptárat sem kell néznünk, hogy mikor lehet bruncholni náluk, mert a válasz az, hogy mindig.

FOLYTASD EZZEL
Brutális ételmérgezést okozhat egy új TikTok-őrület
Így tárold a banánodat, hogy ne barnuljon be
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom