Close
Ismét emeli a tétet a Déryné, és ennek sokan nagyon fognak örülni

Ismét emeli a tétet a Déryné, és ennek sokan nagyon fognak örülni

A boldogság neve brunch, ami mostantól egész évben, minden egyes nap elérhető a budai intézményben.

Az all-week brunch a Dérynében immár öt éves múltra visszatekintő hagyomány. December elejétől január első hétvégéjéig minden évben brunch üzemmódra lassították le a Dérynét, mert azt vették észre, hogy a hazai gazdasági és diplomata körnek, a kötetlen munkaidővel rendelkező sokezer vendégnek, és az itt dolgozó külföldieknek sokkal inkább erre van igényük, mint a reggeli virslire, az eggs benedictre, vagy a hagyományos üzleti ebédre.

Ezt a hagyományt most egy bátornak tűnő, ám számukra organikus lépéssel all-year, all-week brunch-ra nyújtották, vagyis ezentúl a Dérynében minden egyes nap várják a vendégeket reggelikkel és brunch klasszikusokkal.

– Ezzel a lépéssel szeretnénk szerényen megszolgálni azt a gesztust is, hogy az ország legjobb reggelizőjévé választott minket pár fontos orgánum, mondta el a Roadsternek a tulajdonos, Kovács Kristóf.

A dekadens all-week brunch egyben megtestesíti a Déryné küldetését, hogy a szürke hétköznapokat izgalmas, hedonista lakoma-élményekkel, század-eleji analóg gondoskodással tegye élhetővé, értelmessé és élvezhetővé.

– A brunch alapja a Déryné pékség által hajnalban sütött rozskovászos, negyvennyolc órás sourdough Tartine kenyér, illetve az édes brioche, babka, óriás croissantok és januártól a pékség által sütött hosszú érlelésű, ropogós nápolyi pizza – fejti ki Kovács Kristóf. – Újdonság az is, hogy a Déryné most négy-öt naponta új, rövidebb brunch- és vacsoralappal jelentkezik, tehát a klasszikusok mellett folyamatosan hozza a piaci kínálat újdonságait és azokat lenyűgöző fogásokat, amelyek személy szerint engem rabul ejtenek a világban kalandozva.

– Déltől a reggeli kínálat kiegészül ikonikus fogásainkkal, de az étlapon sűrűn megfordul a brassói, a schnitzel, az angus bolognai, a confit kacsacombok, az olvadozó gruyére toast, vagy az édes narancsvajjal sütött brioche French toast is.

A Déryné eddig is a város egyik, ha nem a legjobb reggelizőhelyének számított, mostantól pedig már a naptárat sem kell néznünk, hogy mikor lehet bruncholni náluk, mert a válasz az, hogy mindig.

brunch | nápolyi pizza | french toast | déryné | étlap

FOLYTASD EZZEL

Letarolta Spanyolország és Portugália a Michelin-t

Ennek a konyhai trükknek hála soha többé nem kell hámoznunk a burgonyát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram