Mutatjuk, miért a design SPEED az egyik legjobb dolog, ami egy branddel történhet

Öt ígéretes hazai márka képviselőivel találkoztunk, hogy elmeséljék nekünk, miben segített nekik a design SPEED program. Világ, készülj a magyar dizájnra!

A Magyar Divat & Design Ügynökség immár harmadik éve nyújt szakmai támogatást a hazai piacon való megerősödéshez és a nemzetközi piacok meghódításához mentorprogramok keretében. Eddig tizenegy piacérett márka fejlődéséhez járult hozzá a design SPEED program, amelyek idén újabb öt tehetséges formatervező részvételével valósulnak meg. A képzés hazai és nemzetközi szakértők bevonásával segíti a mentoráltakat a vállalkozási ismeretek megszerzésében és folyamataik fejlesztésében.

A Magyar Divat & Design Ügynökség kiemelt célja, hogy koordinált szakmai támogatást nyújtson a divat és a design ágazat minden szereplője számára, ezért hatékony és hosszú távú mentorprogramokat dolgozott ki az oktatásfejlesztés stratégiai pillér részeként. A feltörekvő márkák számára a design START program biztosít hazai stabilitást és nemzetközi inspirációt a belpiaci fejlődéshez,

a piacérett vállalkozások pedig a design SPEED keretében sajátíthatják el a nemzetközi piacra lépéshez, értékesítéshez és márka pozicionáláshoz szükséges üzleti tudást.

„Az MDDÜ korábbi mentorprogramjaiban résztvevő formatervezők nívós díjakról, hazai és külföldi magazin megjelenésekről és kiemelkedő elismerésekről számoltak be, alkotásaikat nemzetközi eseményeken, online kiállításokon és vásárokon mutatták be a nagyközönség számára. Szeretnénk évről-évre újabb magyar designvállalkozások fejlődését támogatni és segíteni őket a hazai és nemzetközi siker felé vezető úton, legyen szó feltörekvő márkákról vagy olyanokról, akik már stabil hazai háttérrel rendelkeznek” – mondta, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

Bata-Jakab Zsófia

Az MDDÜ az olasz Istituto Europeo di Designnal (IED) közösen indított design SPEED mentorprogramja stabil, akár a külföldi piacon való megjelenésre is érett, magyar formatervezőket céloz meg, akik elkötelezettek cégük további fejlesztése érdekében. Az IED szakmai és nemzetközi mentorai öt modulos előadássorozatot tartottak, továbbá a program részét képezték a személyes konzultációk, illetve egyéni projektmunka is. A képzés lezáró szakaszában a formatervezők az IED milánói székhelyén prezentálták projektmunkájukat, illetve egy vezetett study tour keretében inspirálódhattak a dizájn fővárosában, Milánóban.

A kiutazás alkalmával lehetőségük nyílt, hogy B2B találkozók keretében olasz forgalmazókkal és tervező irodákkal találkozzanak, amely hozzásegítheti őket nemzetközi terveik megvalósításában. A mentorprogram lehetőséget adott a szakmai zsűri által kiválasztott öt márka számára – HANNABI, IO, LumoConcept, Magnelit és Project BRUT – a nemzetközi piacra lépésre, elsajátítva a nemzetközi trendek kommunikációs, projektvezetési, márkaépítési és kereskedelmi technikáit és gyakorlatait.

És hogy mit érdemes tudni a programban résztvevő márkákról?

A HANNABI egy modern kárpitos műhely, ahol a design és képzőművészet találkozásának köszönhetően, tradicionális technikákkal és progresszív anyaghasználattal megalkotott kanapék születnek.

Az IO egy holisztikus szemléletű tervező stúdió, ahol bútortervezést, formatervezést, belsőépítészetet és műszaki tudást egyaránt biztosítanak.

A LumoConcept egyedi lámpatervezéssel és gyártással foglalkozik, limitált portfóliójuk a fali lámpáktól a dekoratív mennyezeti lámpatestekig terjed.

A Magnelit egy moduláris, okos lámpacsalád, amelyek különböző méretben, formában, színben rendelhető mágneses előlapokból és az energiaellátást biztosító base stationból épül fel.

A Project BRUT tervezői olyan szemüvegkeretet szerettek volna létrehozni, amely a luxusipar vezető márkáinak kihívója lehet.

És hogy mit gondolnak ezeknek a márkáknak a vezetői a design Speedről? Itt megnézheted!

(Szponzorált tartalom)

io | lumoconcept | project brut | design speed | hannabi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom