A zene szárnyán repülhet a lélek a Müpában egy varázslatos esten

Május 9-én, csütörtök este, különleges zenei élmény vár a közönségre a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Az operett varázslatos világába kalauzolja az érdeklődőket Diana Damrau, aki lenyűgöző előadásmódjával felejthetetlen estét okoz majd.

Jól ismert szoprán tér vissza a Müpa színpadára

Diana Damrau-t, a német koloratúrszopránt gyermekkora óta vonzza a zene és az opera világa. A Müpa közönségének régi kedvenceként tér vissza Budapestre, immáron a Bajor Állami Operaház Kammersängerin (kamaraénekesnő) címének birtokosaként. A művésznő az elmúlt évtizedekben sorra hódította meg a világ legnagyobb operaházainak színpadait. Művészetének mélysége és sokoldalúsága lenyűgözi a hallgatóságát, miközben egyedülálló módon képes arra, hogy megérintse a lelkeket is.

A francia bariton, Nicolas Testé oldalán és a tenorok koronázatlan királyával, Jonas Kaufmannal együtt is hallhattuk már, Damrau azonban most új arcát mutatja meg a Bartók Béla Hangversenyterem színpadán. A világ legismertebb operettdalait fogja előadni, hogy bizonyítsa hódolatát a könnyedebb műfaj előtt. Műsorának mottóját Lehár Paganini című operettjének egyik áriája adja:

"Liebe, du Himmel auf Erden – Szerelem, te földi mennyország."

Partnere ezen az estén Nikolai Schukoff tenor lesz, aki tanulmányait Salzburgban végezte. Karmesterként pedig Ernst Theis jelenik majd meg, hogy a Magyar Állami Operaház Zenekarával a háta mögött gondoskodjon a felejthetetlen előadás zenei kíséretéről.

Könnyedebb operettektől a komolyabb áriákig

Az est repertoárja rendkívül gazdag és változatos lesz, hiszen olyan kiváló szerzők műveiből hallgathatunk meg részleteket, mint ifj. J. Strauss, Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Robert Stolz, Paul Lincke és André Messager. A programban egyaránt szerepelnek nyitányok, áriák, és duettek, melyek, bár különálló darabok, mégis egymással összefonódnak a Müpa színpadán, hogy

közösen repítsék el a közönséget az operett varázslatos világába.

A klasszikusabb áriák megelevenítik a századforduló hangulatát, a modernebb darabok pedig  friss szemlélettel tekintenek a műfajra. Művészek hol virtuóz, hol mámorítóan nyugtató előadásaival és azok finom összjátékával egy lenyűgöző kollázs jön létre, amiben a zene szárnyán repülhet a lélek.

est | nagy sztori | hangverseny | programajánló | operett

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom