Close
Díjeső zuhogott a Hotel Clarkra

Díjeső zuhogott a Hotel Clarkra

Öt kategóriában indult, mind az ötben győzött a rangos Gastro&Hotel Design Awardon az idén tavasszal nyitott Hotel Clark.

Budapest egyik legértékesebb, üresen álló telke éktelenkedett évtizedekig a Lánchíd budai hídfőjénél. Hosszas hányattatások után idén tavasszal átadták a sajátos, legyező formájú telken a Hotel Clarkot, amely már a megnyitásakor is nagy visszhangot keltett.

Az épületet tervező Anthony Gall akkor úgy nyilatkozott a Roadsternek, hogy volt egy „emésztési idő”, amíg az emberek megbarátkoztak az új épülettel. Nos, úgy tűnik, ez az idő véget ért, elvégre az ötödször kiírt Gastro&Hotel Design Awardon mind az öt kategóriában nyert az épület.

A Hotel Clark lett…

  • Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye
  • Az év HotelDesign új szállodája
  • Az év HotelDesign lobbija
  • Az év HotelDesign szállodai kertje/terasza
  • Az év HotelDesign szállodai logója, arculata

Talán ez utóbbival kevesebbet foglalkoztunk tavasszal. A hotel logója, arculata Baska Barbara tervezőgrafikust illeti, akinek az oroszlánfejes arculati eleme számos helyen visszaköszön az épületben.

A Lánchíd kőoroszlánjai ihlette logó összesen 1650 helyen található meg a szállodában, minden szobában legkevesebb tízszer felbukkan.

„A Hotel Clark nagyon gyorsan különleges és egyedülálló színfoltjává vált a fővárosnak, hamar bekerült a város vérkeringésébe. Mi mindig is tudtuk, hogy egy különleges épületet alkottunk meg a legjobb partnerekkel, de hatalmas megtiszteltetés, hogy ezt a Gastro&Hotel Design Awards hazai és nemzetközi szakmai zsűrije is elismerte” – fogalmazott Scheer Sándor tulajdonos, megjegyezve, hogy a hotel folyamatosan telt házzal működik.

Ez is érdekelhet:

díj | design | hotel clark | budapest | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Tizenkét év után újra megnyílik Ázsia legnagyobb vasútállomása

Úszó „szigetvárost” épít az óceánszint emelkedése miatt a kedvelt luxusnyaralóhely

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom