A híres Ferrandi Paris Cooking School által kínált főzőtanfolyamoktól a burgundi tételeket felvonultató borkóstolókig számos különleges programmal várja majd az érdeklődőket Franciaország hamarosan megnyíló új gasztrofellegvára.
A dijoni Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin, a francia gasztronómia központja több mint egy évtizedes tervező és építészeti munkát követően nyithatja meg a kapuit május 6-án.
A központ 1750 négyzetméternyi kiállítási területet foglal magában a város szívében,
nem messze az UNESCO Világörökségi oltalom alatt álló burgundi szőlőültetvényektől és a Route de Grand Crustól, amely a világ minden tájáról csábítja a borrajongókat.
A Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin számos lehetőséget kínál majd a látogatóknak, hogy elmerüljenek a francia ételek és borok világában, ideértve
a főzőtanfolyamokat, borkóstolókat, éttermeket, filmeket és kiállításokat.
A négy különálló kiállítási pavilonban időszaki tárlatok lesznek megtekinthetők, melyek például a francia péksütemények titkait mutatják be.
A központban angol nyelvű órákat tart majd a Ferrandi Paris Cooking School, ahol
a tervek szerint évente mintegy száztíz hallgatót fogadnak majd.
A Cave de la Cité borospincében több mint kétszázötven különböző borból lehet kóstolni, de az École des Vins által szervezett eseményeken többnyire a burgundi borok kerülnek majd a figyelem középpontjába.
(Forrás: Lonely Planet, fotók: Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin)
francia konyha | dijon | főzőiskola | franciaország | francia gasztronómia | Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!