Close
Egy desszert ihlette Christian Dior vadonatúj parfümjét

Egy desszert ihlette Christian Dior vadonatúj parfümjét

A Dior-parfüm alkotója, François Demachy legújabb illatát a divatikon kedvenc desszertje inspirálta.

Az új La Collection Privée illat, a Vanilla Diorama egy csábító, meleg, vaníliás aromákban gazdag, citrus- és kakaójegyekkel megtűzdelt parfüm, amely egy titokzatos desszert képében is testet ölt.

Bár a torta receptje és eredeti kinézete továbbra is ismeretlen, azt tudjuk, hogy a vaníliát, a narancsot és a csokoládét finoman és ízletesen ötvözi, így aVanilla Diorama illata tökéletesen megidézi. Demachy az illat megalkotása során még a francia Michelin-csillagos séfet, Julien Dugourd-t is megkereste, akinek segítségével a sütemény új életre kelt, a parfüm bemutatóján pedig bárki meg is kóstolhatta a Diorama tortát.

Az illat borostyánszínében visszaköszön a rendkívül ritka madagaszkári vanília, amely a Diorama tortának is a központi alkotóeleme.

A parfümben varázslatosan jelennek meg a rum és a kakaó középső jegyei, valamint a friss citrusfélék csúcsjegyei is, a tervező szerint pedig folyamatosan egyre több illatréteg és titok tárul fel viselése során.

Az idei nyárra a Dior igazán extravagáns kollekciót álmodott meg, amelyben a színek és textúrák találkoznak. Kim Jones, a Dior tervezője azzal a harminchat éves ghánai művésszel, Amoako Boafóval közösen hozta létre a kollekciót, aki afrikaiakat ábrázoló, néha ujjal festett portréival hívta fel magára a kortárs képzőművészeti világ figyelmét.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Christian Dior, Zachary Handley)

christian dior | dior | parfüm | nagy sztori | diorama

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az új kollekcióval stílusosan ünnepelhetjük a telet

Három magyar tervező, akik miatt színesebb lesz a tél 

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram