Óriási ceruzahegyezővel készülnek ezek a látványos dizájner lámpák

Nanako Kume japán tervező gyerekkorában biztosan szívesen hegyezte a ceruzáit, hiszen új lámpakollekcióját ezek a faforgácsok ihlették.

Óriási, ceruzahegyezőhöz hasonlító gép segítségével készítette el azokat a monumentális, látványos faforgácsokat Nanako Kume japán dizájner, amelyekből látványos lámpákat alkotott. A Sharpener, vagyis Hegyező névre keresztelt projektről úgy nyilatkozott:

gyerekkora óta lenyűgözi a ceruzák hegyezésekor keletkező faforgácsok formája és múlékonysága.

Ezért arra gondolt, hogy ennek méretének növelésével, de a különleges formák megőrzésével új termékeket tudna létrehozni.

A lámpák készítésének első lépése az volt, hogy megpuhította a fatömböket, hogy azok hajlékonyabbá váljanak. Ezt követően egy óriási ceruzahegyezőre emlékeztető eszközt vetett be, amelynek a pengéjét megfelelő helyzetbe kellett állítania ahhoz, hogy a végeredmény a várakozásainak megfelelő legyen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=291&v=OXLZZ96UJBA&feature=emb_title

A lámpabúrák megjelenése részben függ a fa fajtájától, színétől és alakjától, valamint az egyes mintákhoz hozzáadott festéktől is, hogy tényleg minden részletében a színes ceruzákat idézzék meg.

(Forrás: Designboom)

dizájn | lakberendezés | lámpa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom