Close
Négy plusz egy kütyü, ami feldobja, sőt megmenti a napodat

Négy plusz egy kütyü, ami feldobja, sőt megmenti a napodat

Hasznos kütyükre mindig van kereslet, a kérdés csak az, mit tekintünk hasznos tárgynak: feltétlenül életet kell mentenie, vagy elég, ha örömet okoz, és feldobja a mindennapokat? Biztos, ami biztos, mindkettőre mutatunk példákat.

Rádió a túléléshez

A Philips új rádiója egészen biztosan hasznos, mert akár a túlélésben is segíthet egy kiránduláson. A dizájn egy mentősládát idéz, külön akksi nem kell neki, mert az áramot magunk generáljuk egy kurblival, amellyel még a mobilunkat is feltölthetjük: USB-kábel és micro-USB port is van a készüléken. Mi mindenre képes még? Jó erős fény csiholható vele, vészjelzéseket adhatunk (szirénázik hangosan), és persze az eredeti funkciójának megfelelően rádiózhatunk, amikor éppen nincs vész. Az egész csak negyed kiló, de amilyen kicsiny, olyan nagy szolgálatot tehet.

Mozdulatokkal irányítható drón


Ha egyre furdal a kíváncsiság, milyen lehet drónozni, de eddig valahogy mégsem vágtunk bele, akkor a DJI Spark éppen átlendíthet a holtponton: kézmozdulatokkal irányítható, és nagyon egyszerűen készít tűéles képeket. Felismeri az akadályokat, így nem kell félnünk, hogy a csodakütyü egy fakoronában végzi, sőt az intelligens akkujának köszönhetően visszatér a kiindulópontra, mielőtt lemerülne. A mozgása extra kifinomult, de képes 50 km/h-val is repülni, főleg, ha vissza kell iszkolnia a gazdájához.

Gyerektablet


Ha óvni is akarjuk a gyereket a képernyő bámulásától, azért ez egy biztos módszer negyedóra nyugalomhoz. És miért is ne lehetne a kölyöknek egy saját kis tabletje, ami megszűri a nem gyerekbarát tartalmakat, amit könnyű kezelni, viszont nehéz összetörni? Ezt tudja a Fire 7 Kid’s Edition, kerek száz dollárért. Soknak tűnik az ár, de cserében az Amazon vállalja a cserét, ha a gyereknek a várakozásokkal ellentétben (vagy nagyon is megfelelve?) sikerül összetörnie, gondosan válogatott tartalmakat ad, és a szülők is csekkolhatják, miket nézett a gyerek. Könyvek, videók, játékok és válogatott honlapok háromtól tizenkét éves korig – jobb, mintha az iPadet könyörögné ki a gyerek mindezért.

Vezeték nélküli speaker

Nem kérdés, hogy az IoT korában a zenehallgatást is ápdételni kell. Kiváló hangminőség, ötvözve a wifi kínálta rugalmassággal, és egy előremutató dizájnnal. Ezt tudja a Tivoli Audio Sphera Speaker, amely elegánsan elrejtőzik egy vékony, kör alakú keményfa testben, képes visszaadni a teljes hangtartományt, ráadásul vezetékekkel és táppal sem kell bajlódni hozzá. Wifi vagy Bluetooth segítségével a lakásban bárhol letehetjük, a falra is akaszthatjuk, tehát ha bekapcsoljuk a zenét, kiváló minőségben és hangerővel hallgathatjuk, bárhol is teszünk-veszünk a lakásban. Könnyen kapcsolódik a többi Tivoli-eszközhöz, feketében és diószínben kapható.

Színváltós szekrény

Négy plusz egy kütyüt ígértünk, nem véletlenül. A plusz egy jelen esetben egy (dél)koreai őrület, az Orijeen stúdió színváltós szekrénye, amelyet a hagyományos monokróm bútorok leváltására, kiegészítésére terveztek. Egész pontosan „színáramlásnak” hívják ezt a koreaiak; a két tároló egyike a zöld-kék árnyalatokban hullámzik, a másik rózsaszín-kékben játszik. A színváltást a boldog tulajdonosnak kell generálnia – mozognia kell hozzá –, a gyártó pedig a szándéka szerint felhívja a figyelmet „az ember, a dizájn és a környezet közti kapcsolatra”.

rádió | óra | Tivoli | Philips | DJI

FOLYTASD EZZEL

Ukrán kérésre a technológiai milliárdos is beszáll a háborúba

Ezzel a magyar alkalmazással bármikor lemehetsz alfába

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram