Négy plusz egy kütyü, ami feldobja, sőt megmenti a napodat

Hasznos kütyükre mindig van kereslet, a kérdés csak az, mit tekintünk hasznos tárgynak: feltétlenül életet kell mentenie, vagy elég, ha örömet okoz, és feldobja a mindennapokat? Biztos, ami biztos, mindkettőre mutatunk példákat.

Rádió a túléléshez

A Philips új rádiója egészen biztosan hasznos, mert akár a túlélésben is segíthet egy kiránduláson. A dizájn egy mentősládát idéz, külön akksi nem kell neki, mert az áramot magunk generáljuk egy kurblival, amellyel még a mobilunkat is feltölthetjük: USB-kábel és micro-USB port is van a készüléken. Mi mindenre képes még? Jó erős fény csiholható vele, vészjelzéseket adhatunk (szirénázik hangosan), és persze az eredeti funkciójának megfelelően rádiózhatunk, amikor éppen nincs vész. Az egész csak negyed kiló, de amilyen kicsiny, olyan nagy szolgálatot tehet.

Mozdulatokkal irányítható drón


Ha egyre furdal a kíváncsiság, milyen lehet drónozni, de eddig valahogy mégsem vágtunk bele, akkor a DJI Spark éppen átlendíthet a holtponton: kézmozdulatokkal irányítható, és nagyon egyszerűen készít tűéles képeket. Felismeri az akadályokat, így nem kell félnünk, hogy a csodakütyü egy fakoronában végzi, sőt az intelligens akkujának köszönhetően visszatér a kiindulópontra, mielőtt lemerülne. A mozgása extra kifinomult, de képes 50 km/h-val is repülni, főleg, ha vissza kell iszkolnia a gazdájához.

Gyerektablet

Ha óvni is akarjuk a gyereket a képernyő bámulásától, azért ez egy biztos módszer negyedóra nyugalomhoz. És miért is ne lehetne a kölyöknek egy saját kis tabletje, ami megszűri a nem gyerekbarát tartalmakat, amit könnyű kezelni, viszont nehéz összetörni? Ezt tudja a Fire 7 Kid’s Edition, kerek száz dollárért. Soknak tűnik az ár, de cserében az Amazon vállalja a cserét, ha a gyereknek a várakozásokkal ellentétben (vagy nagyon is megfelelve?) sikerül összetörnie, gondosan válogatott tartalmakat ad, és a szülők is csekkolhatják, miket nézett a gyerek. Könyvek, videók, játékok és válogatott honlapok háromtól tizenkét éves korig – jobb, mintha az iPadet könyörögné ki a gyerek mindezért.

Vezeték nélküli speaker

Nem kérdés, hogy az IoT korában a zenehallgatást is ápdételni kell. Kiváló hangminőség, ötvözve a wifi kínálta rugalmassággal, és egy előremutató dizájnnal. Ezt tudja a Tivoli Audio Sphera Speaker, amely elegánsan elrejtőzik egy vékony, kör alakú keményfa testben, képes visszaadni a teljes hangtartományt, ráadásul vezetékekkel és táppal sem kell bajlódni hozzá. Wifi vagy Bluetooth segítségével a lakásban bárhol letehetjük, a falra is akaszthatjuk, tehát ha bekapcsoljuk a zenét, kiváló minőségben és hangerővel hallgathatjuk, bárhol is teszünk-veszünk a lakásban. Könnyen kapcsolódik a többi Tivoli-eszközhöz, feketében és diószínben kapható.

Színváltós szekrény

Négy plusz egy kütyüt ígértünk, nem véletlenül. A plusz egy jelen esetben egy (dél)koreai őrület, az Orijeen stúdió színváltós szekrénye, amelyet a hagyományos monokróm bútorok leváltására, kiegészítésére terveztek. Egész pontosan „színáramlásnak” hívják ezt a koreaiak; a két tároló egyike a zöld-kék árnyalatokban hullámzik, a másik rózsaszín-kékben játszik. A színváltást a boldog tulajdonosnak kell generálnia – mozognia kell hozzá –, a gyártó pedig a szándéka szerint felhívja a figyelmet „az ember, a dizájn és a környezet közti kapcsolatra”.

Amazon | szekrény | drón | Philips | rádió

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom