Különcségével karcolja a csúnyát ez a formabontó, de mégis csodás angol ház

Az excentrikus Arts and Crafts mozgalom építészetét hivatott ünnepelni ez a dorseti otthon, ami kívülről finoman szólva is megosztó, de belépve már kérdés nélkül gyönyörű.

A David Kohn építészstúdió tervezte Délnyugat-Angliában ezt a vöröstéglás, környezetéből igen-igen kilógó házat egy párnak és kislányuknak. A Red House névre keresztelt, kétemeletes otthon a Nagy-Britanniában elterjedt Arts and Crafts, azaz Művészetek és Kézművesség mozgalomból merített ihletet, a nevét is egy ilyen épületről kapta, melyet Philip Webb tervezett a 19. század közepén.

A rikítózöld nyílászárók és a változatosan sorolt vörös téglák sokkoló kontrasztja keveri a hagyományos angol téglaházak esztétikáját és az excentrikus, bátor brit építészetet.

Az egészen egyedi külsejű házba belépve azonban egészen más terek fogadnak: jóval nyugodtabb kreativitás és egészen niche enteriőrök jellemzik a ház belsejét.

Az első emeleten négy hálószobát és egy dolgozószobát alakítottak ki, melyhez egy izgalmasan kanyargó lépcső vezet a földszintről, ahol a közös helyiségeket találjuk. Persze ezekbe a terekbe is raktak jópár csavart:

íves étkezőrész, trükkös alakú ablakok, meglepő csempék és játékos vonalvezetés.

Nem mindenki ízlésének való ház, de mi minden különcségével együtt (vagy épp azért) azonnal beleszerettünk.

(Fotók: Will Pryce)

nagy sztori | dorset | építészet | dizájn | arts and crafts

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom